ד"ר מאיה רוזמן

רגישים ללקטוז? איזו גבינה עדיף לכם לאכול?

פינת המיתוס: איזה מוצר חלבי לא יעשה לכם כאב בטן, אבל אולי יעשה כאב ראש?


ד"ר מאיה רוזמן עם פינת המיתוסים השבועית. והפעם, ידעתם שכשבעים אחוז מהמבוגרים בעולם סובלים מרגישות למוצרי חלב? מה שגורם לכאבי בטן או נפיחות אחרי צריכה מרובה של מוצרי חלב. הסיבה נעוצה בירידה ביכולת של הגוף לפרק את הלקטוז סוכר החלב.

כדאי לדעת שבגבינה צהובה כמעט שאין לקטוז. לכן רוב הגבינות הקשות מתאימות גם אם יש רגישות כזו למוצרי חלב, ולא אמורות לגרום לכאבי בטן. ואיך יודעים כמה לקטוז יש במוצר? על אריזת מוצרי החלב רשום בטבלה 'פחמימות'. כל הפחמימות במוצרי חלב, שאינם מכילים תוספת סוכר, הן הלקטוז. 

אז מה הקשר לכאבי ראש? בגבינה צהובה יש חומר אחר שנקרא טיראמין. בעבר מחקרים טענו כי הוא גורם לכאבי ראש, במיוחד אם צורכים גבינה צהובה וקפה באותה ארוחה.

איך נדע אם יש לנו רגישות? מורידים מוצרי חלב מהתפריט ליומיים שלושה, ואז מוסיפים רק גבינה צהובה. פרוסה אחת או שתיים ליום. אם אין כאבי בטן, סימן שאפשר להמשיך איתה. ואם במקרה יש פתאום קצת כאב ראש, אז אולי אתם רגישים לטיראמין.

האם זה קורה יותר עם גבינה צהובה 9%? והאם היא מכילה 'פלסטיק' ברכיבים? תוכלו לראות שרשימת הרכיבים זהה לגבינות עתירות שומן. אז אולי זה פחות טעים, אבל אין שם משהו שונה ברכיבים. רק פחות שומן ופחות קלוריות.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
30/08/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris