ד"ר מאיה רוזמן

על אגוזים, חלבון, ואיך הרמב"ם קשור לזה?

בפינת טוב לדעת הדגישה ד"ר מאיה רוזמן כי "אפשר לספור את החלבון באגוזים, שקדים ובוטנים" • "בכולם יש בממוצע 25 גרם חלבון איכותי מאוד", ציינה


ד"ר מאיה רוזמן השיבה בפינת טוב לדעת לשאלה כמה חלבון יש באגוזים. "בכולם יש בממוצע 25 גרם חלבון איכותי מאוד, אבל בגלל שיש בהם גם מעל 50 אחוז שומן, נוטים להתייחס אליהם כאל מנת שומן בתפריט או נשנוש מקבוצת השומן", ציינה. 

לדבריה, למרות שהרמב"ם מתייחס לאגוזים ולשקדים כאל פירות מומלצים לצריכה, אין בהם הרבה פחמימות כמו בפירות אחרים. עקב השילוב עם השומן והחלבון – האינדקס הגליקמי שלהם אפסי, ולכן הם מומלצים מאוד כנשנוש משביע, וגם מתאימים במקרים של סוכרת או מחלות לב. מחקרים שבוצעו בעבר הראו שאם מחליפים את כל הנשנושים במשך היום לשקדים או אגוזים או בוטנים – יורדים במשקל! רק מעצם החלפת נשנוש פחמימה באגוזים או בוטנים".

"ולגבי החלבון - הוא חלבון איכותי מאוד בכל האגוזים והשקדים, אבל הכי איכותי הוא בבוטנים. כי הם בעצם קטנית שצומחת בתוך האדמה (קוראים לזה אגוז אדמה)", הוסיפה. "בקטניות חלבון איכותי שמתאים כתחליף לבשר לטבעוניים ולצמחוניים, ובבוטנים הוא טוב לפחות כמו בכל הקטניות".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
13/09/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


"אין בהם הרבה פחמימות"
"אין בהם הרבה פחמימות"  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris