ד"ר מאיה רוזמן

תמר (צהוב) עם כל דבר

ד"ר מאיה רוזמן שוחחה עם החקלאי אבנר רותם, אשר מגדל תמרים צהובים: "המראה שלו לא טוב, אבל הטעם שלו הוא הכי טוב מכל התמרים" • חקלאי השבוע


קיימים הרבה סוגי תמרים. אחד מהם הוא התמר הצהוב, או כפי שהוא נקרא תמר ברהי. הרבה טועים וחושבים שהוא תמר לא בשל, אבל מדובר בטעות. זה סוג של תמר שצבעו צהוב. הוא עשיר באשלגן, ברזל ומגנזיום. הוא מכיל נוגדי חמצון בכמות גדולה, ועל פי מחקרים שבוצעו בישראל, הוא גם יכול להפחית הסתיידות עורקים וסיכון למחלות לב.

בנוסף, בתמר הצהוב יש פחות קלוריות מאשר לתמרים אחרים - בערך 84 קלוריות במאה גרם. מדובר בפחות ממחצית מאשר בתמר מג'הול. כאשר מנת פרי בזמן דיאטה היא 6-7 תמרים צהובים. הידעתם? אם מקפיאים את התמרים הצהובים ליום אחד ומפשירים, מרגישים את המתיקות בצורה חזקה יותר, כמעט טעם של דבש.

ד"ר מאיה רוזמן העלתה לשידור את החקלאי אבנר רותם, שסיפר על גידולי התמרים הצהובים.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
20/09/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


תמר צהוב
תמר צהוב  |  צילום: אברהם שלמה/ברישיון CC BY-SA 4.0
Paris