קיימים הרבה סוגי תמרים. אחד מהם הוא התמר הצהוב, או כפי שהוא נקרא תמר ברהי. הרבה טועים וחושבים שהוא תמר לא בשל, אבל מדובר בטעות. זה סוג של תמר שצבעו צהוב. הוא עשיר באשלגן, ברזל ומגנזיום. הוא מכיל נוגדי חמצון בכמות גדולה, ועל פי מחקרים שבוצעו בישראל, הוא גם יכול להפחית הסתיידות עורקים וסיכון למחלות לב.
בנוסף, בתמר הצהוב יש פחות קלוריות מאשר לתמרים אחרים - בערך 84 קלוריות במאה גרם. מדובר בפחות ממחצית מאשר בתמר מג'הול. כאשר מנת פרי בזמן דיאטה היא 6-7 תמרים צהובים. הידעתם? אם מקפיאים את התמרים הצהובים ליום אחד ומפשירים, מרגישים את המתיקות בצורה חזקה יותר, כמעט טעם של דבש.
ד"ר מאיה רוזמן העלתה לשידור את החקלאי אבנר רותם, שסיפר על גידולי התמרים הצהובים.