יש כל כך הרבה לחמים בשוק. אך איך יודעים איזה לחם באמת נחשב ללחם קל, ולא לחיקוי שעלול לגרום לנו לצרוך יותר קלוריות ממה שתכננו רגע לפני שהכנו כריך? כחלק מפינת 'טוב לדעת', הסבירה ד"ר מאיה רוזמן כיצד להיות צרכנים נבונים יותר, גם בענייני לחם.
"פשוט צריך לשקול את הפרוסה: כל פרוסה ששוקלת 25 גרם מתאימה לדיאטה ומדובר בלחם קל, גם אם כתוב כך על האריזה וגם אם לא", הדגישה תחילה. "כמות הקלוריות ב־100 גרם לחם נעה בין 160 ל־220 בממוצע, ולא חשוב אם הלחם מוגדר כקל או לא. אפשר למצוא בסופר לחם מלא (שאינו קל) וכתוב על אריזתו 187 קלוריות ב־100 גרם, ולצדו לחם קל עם אותה כמות קלוריות בדיוק. במלים אחרות, לא משנה אם תבחרו בלחם דגנים, לחם כוסמין, לחם שיפון, לחם אגוזים, לחם לבן או אפילו לחמניות ופיתות, כמות הקלוריות ב־100 גרם אינה בהכרח משמעותית".
בהמשך הוסיפה: "מה שהופך את הלחם לקל זה משקל הפרוסה. ברגע שהפרוסה שוקלת מעט, כי היא דקה יותר או אוורירית יותר, כמות הקלוריות בכל פרוסה יורדת. ישנם לחמים שעל אריזתם כתוב קל, אבל הפרוסות כבדות ודחוסות, מה שאומר שגם יש בהם יותר קלוריות. מאידך, אפשר לקנות לחם במאפייה השכונתית ולגלות שהפרוסה הכי גדולה באמצע הלחם שוקלת מעט, וזה אומר שהלחם מתאים לדיאטה".