פירות הדר הם תמיד אופציה נהדרת לנשנוש לאחר הארוחה, בין הארוחות, או גם וגם. אך מה ההבדל בין אשכולית, פומלית, ופומלה, המזכירות בצורתן אחת את השנייה? כחלק מפינת 'חקלאי השבוע', הסבירה ד"ר רוזמן את נקודות הדמיון והשוני.
"פירות ההדר הם בין הפירות העשירים ביותר בוויטמין C", פתחה. "כל כך עשירים בוויטמין זה, כך שפרי אחד מכיל לפחות פי 2 ממה שצריך ליום שלם. ולא רק זה: הם מופיעים בדיוק בזמן הנכון – בחורף, בתקופה בה כמעט כולנו נדבקים במחלות ושפעות החורף, וזקוקים במיוחד לוויטמין זה. ויטמין C דרוש לדברים רבים מאוד בגוף, כמו גם למניעת קמטים, אבל כולנו יודעים שהוא חשוב למערכת החיסון. ובחורף, איך נאמר, ירקות קרים וסלט זה לא בדיוק המנה שבא לנו, ולכן זו בדיוק התקופה הנכונה להתחיל לשלב פירות הדר בתפריט היומי".
בהמשך הוסיפה: "כל פירות ההדר עשירים בוויטמין C, כולם בכמות גבוהה ודומה. מה שמייחד את האשכולית הוא שיש בה חומרים המעכבים את הפירוק של תרופות שניתנות להפחתת רמות הכולסטרול בדם, ולכן אחת ההנחיות היא לא לאכול אשכוליות אם נוטלים תרופות כאלו כדי לא לשנות את פעילות התרופה".
על מנת להבין באמת את ההבדל בין פירות ההדר השונים, שוחחה ד"ר רוזמן עם עודד גרוסר, מגדל הדרים, ושמעה עוד על עולם ההדרים המגוון.