בפתיחת הפינה מנשנשים סדרתיים ד"ר מאיה רוזמן סיפרה: "הבן שלי שאל מה יותר בריא גרעיני חמניה או גרעיני דלעת? אז חשבתי קצת ועניתי לו שאם הייתי צריכה לבחור – הייתי בוחרת בדלעת".
עוד המשיכה: "הסיבה היא שגרעיני דלעת הם המקור העשיר ביותר לאבץ. אבץ דרוש למערכת החיסון, ובמאה גרם גרעינים יש אבץ בכמות היומית הדרושה למבוגר. יש בהם פי 2 אבץ מאשר בגרעיני חמניה ולכן בחרתי בהם".
לאחר מכן הסבירה האם כדאי לנשנש את הגרעינים קלויים או טבעיים? "כמות האבץ זהה, גם כמות הקלוריות זהה. בקלויים יש מלח, אך גם זה בכמות שאינה מגיעה לכמות שיש בחמוצים או בגבינה מלוחה, ולדעתי חיסרון המלח בגרעינים הקלויים אינו חיסרון משמעותי".
כמו כן, ד"ר רוזמן המליצה כמה גרעיני דלעת לאכול? "את הגרעינים שהם פיצוחים ומהווים נשנוש אנחנו שוקלים עם הקליפה כמובן, ולכן מנת גרעיני דלעת שהיא נשנוש ביניים בזמן דיאטה זה 40 גרם. כמות יפה ומספקת תעסוקה לכל הדיעות".
על מנת שנדע מול מה נשנש את גרעיני הדלעת ד"ר מאיה רוזמן שוחחה עם מיכל קדוש (103fm ו-'מעריב'), יקירת התוכנית, על התכנים החדשים בנטפליקס.