ירוק עולה

אוהבים ירקות ירוקים, ומקפידים לתת להם מקום של כבוד במקרר? • ד"ר מאיה רוזמן על סגולותיהם של החסה, המלפפון, והכרוב • פינת טוב לדעת


אוהבים ירקות ירוקים? בפינת טוב לדעת, הסבירה ד"ר מאיה רוזמן מדוע ממש טוב שהם נמצאים לנו במקרר. "החסה מכילה חומצה פולית וברזל, שדרושים למניעת אנמיה וחולשה בימים אלו. שימו לב: שילוב 4 עלי חסה בסלט מנפחת את הסלט פי 2, ותורמת לשובע ממושך פי 3, מאשר סלט בלי חסה. עלי החסה לא מכילים כמעט קלוריות והתרומה שלהם להפחתת צריכת סוכרים ונשנושים היא עצומה. אצלי באופן אישי אין סלט בלי חסה".  

"חבל לזרוק כי הערך התזונתי של החסה נשמר", הוסיפה. "יש בה הרבה סיבים תזונתיים, ויטמין C, חומצה פולית, ויטמין K וגם כלורופיל. היא משביעה מאוד והערך הקלורי שלה אפסי. במקום לזרוק את החסה, יש טריק שלמדתי לפני 30 שנה: שוטפים את עלי החסה וקורעים אותם לקרעים בינוניים. שמים את הקרעים בתוך קערה שמלאה במים קרים מאוד וכף סוכר. משרים במשך כשעה, אפשר קצת יותר. החסה סופחת את המים וגם מעט סוכר, הופכת ל"קריספית" יותר מחסה טרייה וגם יותר טעימה".

ומה באשר למלפפון? "שמעתי מי שאומרים ש'אין בו כלום'. אבל זה לא נכון", הדגישה. "יש בו נוגדי חמצון חשובים מאוד והרבה סיבים תזונתיים, ויש בו המון נוזלים (אפילו יותר מאשר בחלב למשל) כך שאפילו אפשר לספור את המלפפונים במסגרת הנוזלים היומית, ולמרות המיתוס השגוי המצער - אין הבדל מהותי בערך התזונתי בין מלפפון עם קליפה, למלפפון מקולף! עדיף לאכול מלפפון מקולף מאשר בכלל לא".

"הכרוב מכיל סיבים תזונתיים שמעכבים את תהליך העיכול ותורמים לשובע ממושך מאוד, גם כרוב טרי וגם מבושל", הוסיפה ד"ר רוזמן. "בנוסף מכיל הכרוב הרבה סידן שדרוש להרפיית שרירים ולתחושת רגיעה בימים אלו. שימו לב - בסלט גדול יש סידן כמעט כמו במוצר חלב" לכרוב הטרי לוקח המון זמן להתעכל, ולכן הוא משביע לשעות רבות, יותר מאשר ירקות אחרים (גם הירוק גם הסגול)". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
15/11/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


חסה
חסה  |  צילום: ingram images
Paris