בפתח הפינה הסבירה ד"ר רוזמן בקצרה מהם בדיוק חלבונים מן הצומח: "חלבונים מן הצומח משמשים כתחליף מעולה לבשר בקר, עוף או דגים, וגם כתחליף לחלב פרה. אבקות חלבון מי גבינה נחשבות לחלבון הטוב ביותר שקיים, שמתאים במידה הרבה ביותר לבניית השרירים, אבל נמצאות בשוק לא פחות אופציות לחלבון טבעוני. רוב אבקות החלבון האלו יכילו חלבון סויה או חלבון אפונה".
עוד הוסיפה ד"ר רוזמן: "כידוע, החלבונים מן הצומח לא תמיד מתאימים באותה מידה לבניית השרירים כמו חלבון החלב. לכן כדאי לבדוק חלבון אפונה, שנחשב לזול יחסית וזמין. השפעתו על בניית השרירים יחסית לחלבון החלב נבדקה במחקר שפורסם לאחרונה בירחון האירופאי לתזונה קלינית".
בהמשך פירטה על המחקר עצמו: "במחקר בדקו 24 משתתפים צעירים ובריאים, שעושים ספורט ממוצע, וכולם היו במעט עודף משקל. נתנו להם שייק מחלבון חלב או שייק מחלבון אפונה, שניהם הכילו כ-30 גרם חלבון. התוצאות המעניינות הראו שחלבון האפונה, יחסית לחלבון החלב, לא השפיע על רמות האינסולין והסוכר בדם (הייתה השפעה קטנה גבוהה יותר לחלבון החלב, אבל זה לא היה משמעותי)".
ומה היו תוצאותיו של המחקר? ד"ר רוזמן הציגה את הממצאים: "לאחר צריכת חלבון החלב – הייתה עלייה גדולה יותר ברמות חומצות האמינו החיוניות בדם (אלו החלבונים שמשמשים לבניית השרירים), בהשוואה לחלבון אפונה. אבל למרות זאת – ממוצע בניית השריר היה דומה בשתי הקבוצות – גם בחלבון אפונה וגם בחלבון חלב. צריך לשים לב שמדובר באבקת חלבון אפונה ולא באפונה עצמה שמכילה גם פחמימות וסיבים תזונתיים שמשפיעים על העיכול והספיגה".
לסיום סיכמה ד"ר רוזמן: "בנוסף חשוב להדגיש – התוצאות והמסקנות היו נכונות רק לגבי צעירים בריאים, לא לגבי ילדים או מבוגרים. אם אפונה טעימה לכם, כיף לשמוע שהחלבון בה מעולה, ובהחלט כדאי לשלבה בתפריט, בעיקר בקרב צמחונים או טבעונים, לשמירה על מסת השריר – גם אם לא עושים ספורט".