הפעם בפינת חקלאי השבוע ד"ר מאיה רוזמן סיפרה על האבוקדו: "למזלנו, עקב הזנים השונים שלו, שכל אחד מהם מבשיל בעונה אחרת – אפשר להשיג אבוקדו כמעט כל השנה, ולשלב אותו בהרבה מאכלים".
איך ארוחת בוקר עם אבוקדו תפחית נשנושים ותעזור לירידה במשקל? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה: "מחקר שבוצע במקסיקו מצא כי אכילת אבוקדו כל יום תרמה להפחתת נשנושים לא בריאים ואף לירידה במשקל. במחקר ביקשו מאנשים שהתזונה שלהם גרועה ונשענת בעיקר על פחמימות זולות (לחם וחטיפים) - לאכול כל יום שלושה אבוקדואים. שלוש יחידות שלמות ליום. אחרי כמה שבועות נצפתה ירידה במשקל אצל רוב המשתתפים ושיפור בבדיקות הדם.למה זה קרה? אבוקדו, כמו כל מזון שומני, תורם לשובע. החלפת ארוחות שמכילות פחמימות ריקות, בארוחות שמכילות שומן איכותי – תורמת לשובע גדול ולהפחתה לא מודעת בצריכת הקלוריות היומית".
לסיום המליצה: "שילוב אבוקדו בארוחת הבוקר תורם לכך שארוחה זו תהיה משביעה לזמן ארוך יותר, ואף תשפיע על ההתנהגות שלנו במשך היום. במקום לאכול פחמימות וסוכרים שמקפיצים את הסוכר בדם ועושים חשק לעוד, השובע מופיע החל משעות היום הראשונות ועוזר לנו לשלוט בכמות הנשנושים שאוכלים".
בהמשך שוחחה עם שחר גולדברג, חקלאי ומגדל אבוקדו, שהסביר: "אבוקדו גדל בארץ לא במקומות הקרים. הוא לא יכול לסבול קרה. יש גם בערבה, אבל מעט מאוד בתוך חממות שגידלו בעבר פלפל, אבל בגדול הוא גדל בחוף, בצפון ועד כל העוטף".