בפתיחת התוכנית ד"ר מאיה רוזמן הסבירה על האם כדאי לשתות בזמן ארוחה: "למרות המיתוס הנפוץ, התשובה עבור רובנו היא שאין בעיה לשתות בזמן האוכל, אבל לחלקנו ממש לא כדאי. למה אין בעיה לשתות ולמי לא כדאי?".
מיד לאחר מכן פירטה: "במצב רגיל, מערכת העיכול שלנו ערוכה ומזומנה לעכל מזון בכל מצב צבירה שנאכל בקיבה שלנו יש הרבה יותר אנזימי עיכול ממה שבפועל צריך, שמחכים ב'היכון' למזון שיגיע כדי לעכל אותו. לקיבה אפשרות להפריש פי כמה וכמה חומצות קיבה מאשר מופרשות בפועל בזמן הארוחה. אין שום בעיה לדלל את האוכל עם נוזלים, יש לקיבה מספיק אנזימים וחומצות. מה נחשב לנוזלים? לא רק מים, או כל שתיה אחרת שאנחנו מגדירים כשתייה".
עוד הוסיפה: "מרק למשל, נחשב כמזון שמדולל בנוזלים, ואין הבדל מהותי בין צריכתו לבין אכילת ירקות מבושלים, חתיכת עוף ושתיית מים תוך כדי כך. גם ביוגורטים שאנחנו אוכלים יש מעל 70% מים. ברגע שאוכלים מזונות כמו מרק אין שום משמעות להפרדת השתיה מן האוכל כי הנוזלים מגיעים בתוך המנה עצמה. לאכול מרק זה בעצם כמו לאכול ירקות מבושלים ויחד איתם כוס שתיה חמה".
הסבירה על יתרון לשתייה בזמן האוכל: "מאחר שנוזלים מדללים את תוכן הקיבה, היא מתנפחת יותר, ונוצרת תחושת שובע גדולה יותר. מים או מרק או שתיה אחרת בזמן האוכל יכולים לסייע בדיאטה לירידה במשקל".
עם זאת הוסיפה על החסרונות של שתייה בזמן ארוחה: "עליה בסיכון לרפלוקס: לאנשים שסובלים מרפלוקסים וצרבות, כדאי להפריד לחלוטין שתיה מן הארוחה. המטרה היא שהמזון יהיה מוצק ככל האפשר ואז הוא פחות "עולה" למעלה ופחות גורם לצרבות. הליקובטר פילורי: החיידק הליקובקטר נמצא ברוב המקרים בדיוק על השריר שסוגר את הקיבה (פילורוס) ומחליש את היכולת שלו להיסגר. הטיפול בהליקובקטר הוא אנטיביוטיקה, ובזמן הטיפול וההחלמה מומלץ להפריד בין נוזלים למוצקים מאותה סיבה של מניעת חזרת המזון כלפי מעלה".
לסיכום אמרה: "אין שום בעיה לשתות מה שתרצו בזמן האוכל, אבל אם אתם סובלים מרפלוקסים וצרבות מסיבות שונות בהחלט כדאי לכם להפריד בין כל שתייה/מזון נוזלי לבין האוכל שלכם".