היום בפינת טוב לדעת, הביאה ד"ר מאיה רוזמן את כל ההסברים על הירקות שעדיף לאכול מבושלים ולא טריים. "בירקות טריים יש ויטמין C, ובירקות המבושלים פחות - כי הוא נהרס בחימום", הסבירה. "אבל, בירקות המבושלים והאפויים דווקא יש כמה יתרונות".
והרי היתרונות:
"ויטמין A כמעט שאינו נהרס בחום, והכמות שלו בירקות המבושלים או האפויים גבוהה מאוד. גזר מבושל, בטטה בתנור, דלעת או דלורית, וגם במרק כתום – כמות עצומה של ויטמין A, שאפילו זמין יותר לגוף מהירקות המחוממים מאשר מהטריים", סיפרה. "כמות הסיבים התזונתיים זהה בירקות מבושלים ובירקות הטריים. הסיבים תורמים לבריאות המעיים ולתחושת שובע ארוכה". עוד סיפרה כי "המינרלים, כמו ברזל, אשלגן וסידן, לא נהרסים בחום, והם נמצאים בירקות בתנור באותה מידה כמות בירקות הטריים, בירקות מבושלים לעומת זאת, חלקים עוברים למי הבישול, ואם שופכים את המים מפסידים את המינרלים הללו".
אז אילו ירקות עדיפים כמבושלים?
"תפו"א ובטטה – קשים לעיכול ועלולים לגרום לכאבי בטן אם אוכלים אותם כשאינם מבושלים", סיפרה. "גזר – כמות גדולה יותר של ויטמין A נספגת ממנו אל הגוף אחרי בישול". "ברוקולי – אחרי הרתחה קצרה, בזמן שהוא בצבע הירוק הכי חזק והכי יפה שלו – כמות נוגדי החמצון בו הכי גבוהה, והיא נספגת לגוף יותר בקלות מאשר בברוקולי טרי", הסבירה והוסיפה: "עגבניה – מעולה גם טריה, ומכילה יותר ויטמין C מאשר במבושלת או מחוממת, אך לאחר בישול הליקופן שבה נספג יותר בקלות אל הגוף".