כמו בכל שבוע, ד"ר מאיה רוזמן הביאה את פינת המיתוסים, והפעם: האם שקדים הם מקור לחלבון לצמחונים? או מנת שומן?
"השקדים הם מקור מעולה לחלבון איכותי, לסידן, מגנזיום וויטמין E שחשוב נגד קמטים בפנים", הסבירה רוזמן. "הם נשנוש משביע לזמן ארוך, עם אינדקס גליקמי אפסי – מה שאומר שהם מושלמים לסוכרת, וגם מפחיתים סיכון למחלות לב".
בהמשך עסקה בכמה מיתוסים סביבם, למשל: "האם בקליפת השקדים שלנו יש חומר רעיל? "ממש לא!", ענתה. "זהו מיתוס מצער!". מיתוס נוסף לגביהם, הוא: "האם צריך להשרות אותם או לקלף אותם לפני אכילה? חלילה וחס!", ענתה. "אל תעשו את זה אתם מפסידים ערך תזונתי!".
עוד ענתה "האם יש בקליפה של השקדים משהו רעיל? שמעתי על המיתוס ההזוי הזה כמה פעמים, וניצלתי את ההזדמנות בתוקף תפקידי כיועצת מדעית של מועצת הצמחים – לשאול את אמיר מעגן, שהוא חקלאי מגדל שקדים בקיבוץ לביא על המיתוס הזה".
לדבריו של אמיר: "יש זן של שקדים מרים שלא נועדו למאכל ובהם יתכן שיש חומר רעיל, הזן שאנחנו אוכלים הוא של שקדים מתוקים, קילופם מביא להפסד של חלק מן המינרלים והסיבים התזונתיים שיש בשקדים".
בהמשך עסקה ד"ר רוזמן בשאלה: "האם באמת יש עדיפות כזו גדולה לשקדים טבעיים והאם עדיף להימנע מהקלויים?", והביאה מספר עובדות: "כמות הקלוריות בשקדים הקלויים והטבעיים דומה עד זהה, ב- 20 גרם שקדים/אגוזים קלויים יש נתרן בכמות הדומה לזו שיש ב-2 פרוסות לחם", והוסיפה כי "שקדים ואגוזים אינם מקפיצים את הסוכר והאינסולין בדם, ומשביעים לזמן רב יותר מנשנוש שמכיל סוכר. אם הטבעיים טעימים לכם, לכו על זה. אבל אם אתם מעדיפים את הקלויים אין איתם שום בעיה".
לסיום ענתה ד"ר רוזמן על השאלה – "האם השקדים נחשבים לחלבון צמחי או למנת שומן?", וסיפרה כי "בשורה התחתונה התשובה תלויה האם אתם מתאמנים ורוצים להגדיל את מסת הגוף שלכם ולעלות במשקל מתוספת בניית שריר, או שאתם מצויים בדיאטה לירידה במשקל. בקרב ספורטאים, שרוצים להעלות את מסת הגוף -כן, תספרו את השקדים החלבון איכותי".