השבוע בפינת טוב לדעת ד"ר מאיה רוזמן סיפרה איך לשלב בדיאטה סופגניות בחג החנוכה: "לא מעטים מאיתנו מחכים כל השנה לחג החנוכה, לפעמים רק בגלל הסופגניות הגדולות והתפוחות, עם הריח המתוק ולעיתים גם זכרונות ילדות כיפיים".
עוד אמרה: "נכון שזה לא מאכל בריא במיוחד, ובטח שלא דיאטטי, אבל אין לי שום רצון לקלקל את החג לאף אחד – אז היום נתמקד בדברים חיוביים – איך אפשר לשלב סופגניות גם בדיאטה, ומה היתרונות של סופגניה לעומת ממתקים וחטיפים".
האם סופגניה יכולה להשתלב בדיאטה? "נתחיל בנושא הדיאטטי שמעיק על כל מי שהתחיל תהליך לירידה במשקל - במקום ארוחת הערב אפשר לאכול סופגניה אפילו כל יום במשך חג החנוכה. סופגניה ממוצעת מכילה כ-400 קלוריות. ארוחת ערב בדיאטה, שכוללת 2 פרוסות לחם קל, 3 כפות גבינה, ביצה קשה, וסלט ירקות עם כפית שמן אחת - מכילה גם היא כ 400 קלוריות", סיפרה,
עוד ציינה: "למרות שזו ארוחה בריאה פחות, יתכן שזה עדיף על התאפקות כל החג ובסוף התנפלות על כמה יחד, או אפילו על תחושת התסכול שמתלווה לפעמים לויתור על מאכלים אהובים. דיאטה נכונה צריכה להכיל גם מאכלים קצת פחות בריאים המאפשרים לנו להתמיד".
מהן החסרונות הבריאותיים בסופגניות? "הסופגניות מטוגנות בשמן שמחומם הרבה זמן - בשמן כזה נוצרים בו חומרים מזיקים, שגם גורמים לדלקות וגם נחשבים למסרטנים. ככל שהשמן מחומם יותר זמן, נוצרים בו יותר חומרים כאלו", קבעה.
בנוסף המליצה ד"ר רוזמן: "כדאי לחמם את השמן מראש לטמפרטורה הרצויה, ורק אז לטגן. זה מפחית בצורה משמעותית את כמות הקלוריות הסופית של המאכל המטוגן סופגניות גדולות מאוד יש לטגן יותר זמן, אז עדיף להכין סופגניות קטנות יותר להחליף חצי מן הקמח בקמח מלא, סופגניות אפויות – אם מתחברים לטעם- יותר בריאות ודלות בקלוריות".
בהמשך הצטרף דוד זבולוני ('מקור ראשון') וסיפר על המסורת היהודית באוכל: "אוכל הוא כלי שאפשר להעביר דרכו מסורת, מנהג, מורשת כלשהי, זיכרון כלשהו".