אגב, אגבה

הפעם בפינת המיתוס ד"ר מאיה רוזמן מנפצת כל מה שחשבנו על הממתיק הנפוץ - סיפור האגבה


ד"ר מאיה רוזמן בחרה השבוע לנפץ את המיתוס סביב סירופ האגבה: "האם סירופ האגבה באמת בריא? האם מתאים לסובלים לסוכרת? בואו ננפץ כמה מיתוסים על הממתיק הנפוץ. האגבה נראה כמו קקטוס, אבל הוא לא שייך למשפחת הקקטוסים. יש לו עלים בשרניים גדולים עם קוצים, והוא כל כך נפוץ שבהחלט יתכן שאתם מכירים אותו – הוא עמיד בתנאים מזג האויר בארץ וצומח בהרבה חצרות ופארקים ללא טיפול".

לדבריה, "סירופ האגבה דומה לדבש, וגם מבחינת הקלוריות שלו ובערך התזונתי הוא דומה לדבש – כ-300 קלוריות במאה גרם, כ-30 קלוריות בכפית קטנה, ויש בו רק פחמימות (סוכרים) – ללא שומן, וללא חלבון בכלל".        

מה מכיל הסירופ? "חברות מסחריות משווקות את הסירופ הזה כממתיק שמתאים לסוכרת, כי יש לו אינדקס גליקמי נמוך יותר מאשר של סוכר, ולכן אינו גורם לתגובת אינסולין גבוהה של הלבלב. אבל כדאי לשים לב לשני דברים שלא מספרים לכם: הסירופ הזה מורכב בעיקר מפרוקטוז – הוא מכיל 90% פרוקטוז שזה המון להשוואה, הדבש מכיל 40% פרוקטוז", הסבירה.

ד"ר רוזמן טענה כי "פרוקטוז נקרא גם 'סוכר הפירות', והוא נחשב לאחד הגורמים החשובים לעמידות לאינסולין, ולשומן ביטני. הוא אינו מומלץ בסוכרת בשום אופן. מבחינת הקלוריות, יש כאן הטעיה מסוימת – אנשים נוטים לחשוב שסירופ האגבה הוא תחליף לסוכר, שמתאים גם בזמן דיאטה לירידה במשקל, אבל מאחר שכמות הקלוריות שלו גבוהה ממש כמו של סילאן או דבש – יש לספור אותו כמו הממתיקים האחרים. אגבה אינו ממתיק חסר קלוריות או תחליף חופשי לסוכר".

"מהאגבה הכחולה מפיקים גם את המשקה האלכוהולי טקילה, ששמו הוא על שם העיר טקילה במקסיקו", ציינה לבסוף.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
06/12/2024

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris