היום בפינת 'טוב לדעת', התייחסה ד"ר רוזמן לשאלה - האם רוטב סויה מכיל ערך תזונתי?
לדבריה, "סויה היא קטנית. כלומר יש בה חלבון איכותי, ולא רק זה – החלבון שבה הוא המצטיין ביותר מכל הקטניות (נניח בהשוואה לחומוס, או אפונה, או עדשים). החלבון שבה הכי מתאים לבניית השרירים ומהווה התחליף הטבעוני הטוב ביותר, לבשר עוף או דגים. פולי הסויה משמשים למאכל כפי שהם, כמו כל הקטניות – או יבשים ואז צריך להתפיח ולבשל כמו גרגרי חומוס או שעועית לבנה, או בצורה טריה – אדממה למשל".
עוד אמרה: "מפולי הסויה עושים כל מיני דברים, כמו פתיתי סויה מיובשים להכנת קציצות ושניצלים צמחיים, כמו טופו למשל – ואלו הם מקורות חלבון מעולים. מפולי הסויה עושים גם שמן סויה, שהוא שמן צמחי שמכיל הרבה חומצת שומן אומגה 6 – שהיא חומצה חיונית אך ברמה גבוה לא טובה לבריאות, ואף מתחמצנת מהר ולכן הופכת את השמן לפחות עמיד לחימום, בנוסף היו מחקרים בעבר שמצאו קשר בין צריכת שמן סויה לבין נזקים למוח, דיכאון, וסוכרת. בשמן כמובן שאין חלבון, יש בו רק שומן".
מה עם רוטב הסויה? אז ככה: "אין בו כלום בכלללללללל.... רק טעם. הרטבים הקנויים מכילים פרט לטעם הסויה גם כמות עצומה של מלח – כף רוטב סויה רגיל מכילה לעיתים חצי כפית מלח שלמה. תחשבו שאם אתם מכינים לעצמכם ירקות מוקפצים ומוסיפים "רק" כף רוטב סויה – אתם בעצם מוסיפים למנה אחת חצי כפית מלח וזה המון! קיימים רטבי סויה עם כמות מלח מופחתת אבל גם בהם כמות מלח ענקית. רוב רטבי הסויה מכילים גם חומרים משמרים מסוגים לא רצויים...
לסיכום, הסבירה כי "זה שהמילה "סויה" מופיעה על מוצר מסויים זה לא אומר שיש בו חלבון או ערך תזונתי כלשהו. רוטב סויה אינו מכיל שום יתרון תזונתי אלא רק חסרונות, פרט לשדרוג הטעם אין שום סיבה להשתמש בו. אם תמצאו תחליף – יהיה עדיף".