הפעם בפינת המיתוסים, ד"ר מאיה רוזמן ניפצה את המיתוסים לגבי "שני סוכרים שמשום מה נחשבים לבריאים יותר מסוכר לבן, למרות ששניהם מיותרים לנו באותה מידה בדיוק".
"סוכר חום יותר בריא מסוכר לבן?", לדבריה של דוקטור רוזמן - "צריך לזכור שסוכר הוא היחיד מכל המזונות שלא תורם לגוף כלום, חוץ מהרבה מקלוריות, וסוכר חום- כמעט אותו דבר. סוכר לבן וחום– עשוי מקנה סוכר או סלק סוכר, שעובר הרבה תהליכי זיקוק עד שלא נשאר בו כלום פרט למתיקות. אין בו ויטמינים ומינרלים בכלל, הוא לא תורם כלום לבריאות, רק אנרגיה – כלומר קלוריות, ובגלל זה הוא נקרא אנרגיה ריקה. הסוכר נחשב לאחד מהגורמים החשובים ביותר לכל התחלואה של העולם המערבי".
עוד אמרה: "סוכר חום – עבר קצת פחות תהליכי זיכוך, מכיל מעט מאוד ויטמינים ומינרלים, הוא קצת יותר טבעי כי הוא עבר קצת פחות תהליכי זיכוך והפרדה מהצמח, הוא מכיל כמות זניחה ולא משמעותית של ויטמינים, וגורם להשמנה ומזיק לבריאות כמו סוכר לבן. משקה חם עם סוכר חום לא נחשב למשקה בריאות, וגם עוגה עם סוכר חום לא הופכת אוטומטית לעוגת בריאות".
בהמשך, טענה כי "סוכר קוקוס – לא מיוצר מאגוז הקוקוס אלא מהפרחים של עץ הקוקוס, מנקזים את המיץ של פרחי עץ הקוקוס, מסננים ומחממים עד שהנוזלים מתאדים. מייבשים את הסירופ הסמיך ומפוררים, לפי שיטות עתיקות אולי בתעשיה משתמשים בשיטות אחרות היום, מהירות יותר. סוכר קוקוס לא עובר הלבנה – כלומר הוא לא נשטף עם כימיקליים כמו סוכר לבן. גם אם הוא אורגני, הוא עדיין מכיל כמות גדולה של סוכר פשוט מיותר ללא ערך תזונתי. הסיבה היחידה להשתמש בו היא הטעם המיוחד. יש בו כמות זניחה של מינרלים כמו אשלגן ומגנזיום, וגם אינדקס גליקמי נמוך יותר מסוכר לבן, אבל עדיין לא כדאי להרבות בו אם יש נטיה לסוכרת".
לסיכום, סיפרה כי "כל הסוכרים מיותרים, ואף מתכון עם סוכר חום או סוכר קוקוס לא יהפוך לבריא בזכות החלפת הסוכר הלבן בסוכרים אלו".