ד"ר מאיה רוזמן סיפרה בתחילת הפינה על פופאי המלח ועל הקשר בין הקומיקס לתרד. "מיתוס פופאי קיים ושריר למרות שכבר שני דורות לערך לא יודעים אפילו מי זה פופאי. אז רק נזכיר – פופאי היה דמות מצויירת של מלח אמריקאי על ספינה, שכל פעם שאכל תרד מקופסת שימורים- התנפחו לו השרירים בידיים באותו רגע ממש והוא נהייה חזק כמו גיבור על", הסבירה.
בהמשך הוסיפה: "מאז 1929 שזו השנה בה יצרו את דמות הקומיקס, יצאו הרבה מחקרים שהראו שלתרד יש המון יתרונות תזונתיים, כולל הרבה ברזל, אבל דווקא הברזל בתרד הוא לא אחד היתרונות ובטח שלא לבסס עליו סדרת קומיקס שלמה. למה?".
ד"ר רוזמן מיד המשיכה עם התשובה: "תרד עשיר בברזל, אך מכיל גם חומצה אוקסלית, המפריעה לספיגת הברזל בגוף. הגוף זקוק לברזל למניעת אנמיה, להעברת חמצן לאנרגיה לכל הגוף ובאמת כדי לתת לנו כוח רב, אבל תרד זה לא המקור הטוב ביותר".
אז מה יש בתרד? "חומצה פולית בכמות גבוהה (דרושה לפעילות המוח ולמניעת מומים מולדים), ויטמין K שדרוש לתהליך קרישת בדם, ויטמין A שחשוב לראיה, ולעור שלנו. ברזל - בכוס אחת של תרד יש 0.813 מ"ג ברזל, ואילו בכוס תרד מבושל יש 6.4 מ"ג ברזל (הבישול מצמצם את תכולת המים ומרכז את הברזל)", ציינה ד"ר מאיה רוזמן.
לסיום ד"ר מאיה רוזמן הציגה מתכון טעים ששווה לנסות בבית: "אני מוסיפה לסיום מתכון ללביבת תרד בולגרית. ספק לביבה, ספק חביתה, ספק פשטידה אישית- הכל ביחד. והכי חשוב – מנת חלבון משביע ב 100 קלוריות בלבד".
המתכון המלא:
חצי כוס עלי תרד בייבי- לקצוץ
לערבב עם ביצה
20 גרם בולגרית מפוררת
להוסיף שום גבישי או תבלינים אחרים אם אוהבים
על מחבת וספריי שמן לשים את כל הבלילה, אחרי כמה דקות כשמרגישים שאפשר להפוך הכל כיחידה אחת שלא תתפרק – הופכים וממשיכים לחמם עוד כמה דקות.