בתחילת התוכנית ד"ר מאיה רוזמן שיתפה על 9 עובדות חשובות על פיצה ואיך לשלב אותה בדיאטה:
1.במשולש פיצה יש כ-9 גרם חלבון איכותי, שאפשר לספור במסגרת החלבון היומית.
2. משולש פיצה ממוצע מכיל כ-200 מ"ג סידן, אם זה "גבינה כפולה" -400 מ"ג סידן, כמחצית מההמלצות לילדים בגיל 4-8.
3. במוצרלה אין צבעי מאכל סינתטיים שמזיקים לבריאות, אלא צבע אנאטו המופקי מכרוב סגול/גזר/סלק.
4. ברוב המוצרלות גם אין חומרים משמרים.
5. במוצרלה כמעט שאין לקטוז, סוכר החלב שרבים רגישים אליו.
6. ברסק העגבניות יש ליקופן, נוגד חמצון החזק שיעיל במניעת מחלות ובעיקר קטרקט, וסרטן הערמונית.
7. הערך התזונתי גבוה יותר בפיצה עם בצק דק, במקום עבה, כי עדיף כמה שפחות קמח לבן. במשולש פיצה בצק דק 150-250 קלוריות בממוצע,
8. בצק עבה כ- 300 קלוריות, וגבינה כפולה 400 קלוריות בממוצע. האם זה ג'אנק פוד? ממש לא.
9. מבחינה תזונתית אין הבדל בין טוסט מפיתה עם גבינה צהובה לבין משולש פיצה, אמנם לא ארוחת בריאות אבל בטח שלא ג'אנק פוד, ואם אוכלים פעם בשבוע זה בטח לא מזיק", פרשה בפנינו ד"ר רוזמן את כל העובדות.