ד"ר מאיה רוזמן פתחה עם טיפים לעוגת הגבינה המושלמת:
טמפרטורה חשובה: ודאו שכל המרכיבים בטמפרטורת החדר לפני שאתם מתחילים. זה יעזור לכם לקבל מרקם חלק ללא גושים.
מניעת סדקים: אופים בתנור על חום נמוך ובאמבט מים (מים בתבנית בתחתית התנור). זה יבטיח אפייה אחידה וימנע סדקים על פני העוגה.
קירור הוא המפתח: סבלנות היא סוד ההצלחה. עוגת גבינה צריכה להתקרר במקרר למשך לילה כדי להגיע למרקם האידאלי.
הוסיפה ד"ר רוזמן על המתכון לעוגת הגבינה: "מתכון של דורית המדהימה, שירדה 4 ק"ג בחודש האחרון בהנחייתי, ואוכלת פרוסת עוגת גבינה כזו כל יום כנשנוש לילה".
ולמתכון:
5 ביצים לארג' 400 קל'.
750 גר גבינה לבנה 5% 750 קל'.
1 יוגורט וניל 130 קל'.
1 אינסטנט וניל אוסם 290 קל'.
חצי כוס עמילן תירס 250 קל'.
שני שלישי כוס סוכר 500 קל'.
סהכ: 2,320 קל'.
הוראות הכנה:
תבנית קפיץ מס 26 לשמן בתחתית ובצדדים ולשים נייר אפיה משומן גם על התחתית.
בקערת מיקסר לערבב חלמונים עם וו גיטרה. להוסיף אינסטנט וניל, עמילן תירס, את הגבינות והיוגורט ולערבב עד מרקם חלק.
בקערת מיקסר בנפרד להקציף 5 חלבונים עד קצף יציב, להוסיף את הסוכר ולהקציף מספר דקות.
להבליע בזהירות עם כף את קצף החלבון והסוכר בקערה עם תערובת הגבינות עד למרקם אחיד.
תנור: לחמם ל-200 מעלות.
לאפות 12 דקות.
להוריד את חום התנור ל 160 מעלות ולאפות עוד כ-35 עד 38 דקות.
לבדוק שקיסם שנועצים יוצא יבש.
לכבות את התנור ולהשאיר בפנים את העוגה כ-30 דקות.
להוציא החוצה, לקרר, להפריד מהדפנות או להשאיר.
לחלק עם סכין ל-18 פרוסות. כל פרוסה כ-130 קלוריות.
בתיאבון!