היום בפינת המיתוס , הביאה דוקטור רוזמן שבע עובדות מעניינות על ההיסטוריה של הסוכר.
לדבריה, "סוכר, הממתיק הטבעי שכולנו מכירים, משחק תפקיד מרכזי בחיינו כבר אלפי שנים. אבל מאחורי גרגרי הסוכר הלבנים מסתתר סיפור היסטורי מרתק, שמתחיל בגילויו הראשוני באזורים טרופיים וממשיך בהשפעותיו הכלכליות, החברתיות והתרבותיות על העולם".
כיצד סוכר הפך ממעדן נדיר למרכיב יומיומי, ומה היו המחירים ששילמו האנושות והטבע לאורך הדרך? הנה 7 עובדות מרתקות שמאירות את ההיסטוריה המתוקה, ואולי גם קצת המרה, של הסוכר.
ד"ר רוזמן הסבירה כי "מקור המילה סוכר: מקורה במילה בסנסקריט "śarkarā", שפירושה "מתוק". המילה עברה לשפה הערבית כ"סוכר" ומשם לשפות אירופיות שונות, כמו האנגלית ("sugar") גידול קנה הסוכר- קנה הסוכר תורבת לראשונה בפפואה גינאה החדשה לפני כ-9,000 שנה. משם נפוץ להודו בסביבות 500 לפנה"ס ולסין בסביבות 200 לפנה"ס. ב-1747 גילה כימאי גרמני (אנדריאס מרגרף) שניתן להפיק סוכר מסלק. תלמידו פיתח את התהליך והקים את המפעל הראשון לייצור סוכר מסלק בסביבות 1800".
השפעת מלחמת העולם השנייה על צריכת הסוכר: ד"ר רוזמן ציינה כי "במהלך המלחמה, הקצבת הסוכר הוגבלה במדינות רבות. לדוגמה, בבריטניה, מבוגרים קיבלו 40 גרם סוכר ביום, ילדים 15 גרם, וילדים מתחת לגיל שנתיים לא קיבלו סוכר כלל. לאחר סיום הקיצוב ב-1953, צריכת הסוכר עלתה במהירות".
עוד סיפרה: "הביקוש הגובר לסוכר באירופה הוביל להקמת מטעי קנה סוכר באיים הקריביים ובאמריקה, שהעסיקו עבדים אפריקאים. עבדות המטעים, שסוכר נטל בה חלק מרכזי, נמשכה למעלה מ-350 שנים וגרמה לסבל רב".
התפשטות הסוכר באירופה: "עד המאה ה-18, הסוכר היה מותרות באירופה ונצרך בעיקר על ידי העשירים. עם התפתחות תעשיית הסוכר והוזלתו, הוא הפך למצרך נפוץ וזמין לכלל האוכלוסייה. וזה לצערנו – היום אנחנו כבר יודעים. הסוכר החל להיחשב כגורם מרכזי למחלות מטבוליות בשנות ה-70 כאשר מחקרים ראשונים קשרו את צריכתו המוגברת לעלייה בשיעורי השמנת יתר וסוכרת. מאמר מפתח שהתפרסם ב-1972, "Pure, White and Deadly" העלה לראשונה את הטענה שסוכר הוא אחד האשמים המרכזיים במחלות לב וכלי דם", הסבירה ד"ר רוזמן.
לסיום, סיפרה כי "מאז, מחקרים רבים, חיזקו את הקשר בין סוכר למחלות כרוניות, מה שהפך אותו לאחד ממרכיבי המזון השנויים במחלוקת".