ד"ר מאיה רוזמן עם מתכון ללחם מיוחד ללא התפחה של מזי המאזינה הקבועה • המתכון השבועי
אם אתם מחפשים מתכון פשוט, מהיר ובריא שיכבוש את שולחן האוכל שלכם – לחם הקוטג' הוא בדיוק מה שאתם צריכים! בשנים האחרונות הפך הלחם הזה לטרנד לוהט ברשתות החברתיות, בזכות השילוב המושלם בין קלות ההכנה לערכים התזונתיים המצוינים שלו.
הלחם מבוסס על מרכיבים זמינים שיש כמעט בכל בית, כמו קוטג', ביצים וקמח, והוא מצליח לשמור על איזון טעים בין מרקם רך ועשיר לטעם עדין ומנחם. יתרון נוסף הוא הגמישות – אפשר לשחק עם התוספות ולהתאים את הלחם בדיוק לטעם שלכם.
על הערך התזונתי של המרכיבים במתכון
- קוטג': מקור מצוין לחלבון איכותי ולסידן, החיוניים לבניית שרירים ולשמירה על בריאות העצמות והשיניים. קוטג' 9% מספק גם שומן בריא שמסייע בספיגת ויטמינים מסיסי שומן כמו ויטמין D.
- ביצים: עשירות בחלבון מלא המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות. בנוסף, הן מכילות רכיבים חשובים כמו כולין, התומך בתפקוד המוח, וויטמינים מקבוצת B.
- קמח מלא (אם מחליפים קמח תופח): מכיל סיבים תזונתיים שמקדמים תחושת שובע ומשפרים את פעילות מערכת העיכול.
- שומשום, קצח וקימל (כתוספות אופציונליות): תוספות אלו לא רק מוסיפות טעם אלא גם תורמות ערכים תזונתיים. השומשום עשיר בסידן, ברזל ונוגדי חמצון. הקצח מכיל חומרים אנטי-דלקתיים. והקימל מסייע לעיכול.
המרכיבים:
2 ביצים
1 כוס וחצי קמח תופח (לדעתי אפשר קמח מלא ולהוסיף שקית אבקת אפיה)
1 קוטג'9%
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
מערבבים את כל התערובת.
שופכים לתבנית אינגליש קייק משומנת.
מיישרים עם כף היד את התערובת.
מפזרים סומסום / קימל / קצח / מלח עבה.
אופים 40 דקות ב-180 מעלות.
בתיאבון
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.
האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
17/01/2025
לחם קוטג'  | צילום: מאיה רוזמן