עדשים הם מקור מצוין לחלבון צמחי, סיבים תזונתיים, ברזל, ומגוון ויטמינים ומינרלים. קמח עדשים שומר על מרבית הערכים התזונתיים של העדשים ומספק תוספת מזינה למתכונים. הוא דל בגלוטן (או נטול גלוטן, תלוי בתהליך הייצור), עשיר באנרגיה זמינה וקל לעיכול. הנה מתכון שד"ר רוזמן הציגה בתוכנית בשנה שעברה, ופשוט "שבר" את הרשת. גם קל להכין, וגם בריא ביותר.
הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים של עדשים וקמח עדשים:
אז איך מכינים?
מערבבים 130 גרם קמח עדשים כתומות עם 130 גרם מים, 2 כפות שמן זית.
מוסיפים מלח גס, פלפל שום גבישי תבלינים לפי הטעם (אפשר להוסיף גם כף שומשום).
את הבלילה צריך לשטוח דק-דק על נייר אפיה ולאפות 20 דקות.
מחכים שיתקרר ושוברים לחתיכות. ממכר, ראו הוזהרתם!
ומה שחשוב לשים לב, אלו קרקרי חלבון (קמח עדשים זה חלבון טבעוני איכותי). ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא שום דבר מזיק. ודקה הכנה.
וגם: מיכל קדוש (103fm ו'מעריב') עם הסדרות שכדאי לצפות בהן מול הנשנושים לחורף.
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.