ד"ר מאיה רוזמן הסבירה על נשנוש הסרטים הפופולארי ביותר - הפופקורן וגם הציעה מתכון חלופי לפופקורן עם אחוז שומן נמוך שאפשר להכין בקלות בבית.
מנה קטנה של פופקורן קולנועי עלולה להכיל לפחות 500 קלוריות בשל תוספת שמן (בדרך כלל לא איכותי) . המנה הגדולה מכילה כבר ברוב בתי הקולנוע בסביבות 1,000 קלוריות.
יתרונות בריאותיים של פופקורן (או יותר נכון של התירס):
1. פופקורן הוא דגן מלא המכיל מינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים שנשמרים גם לאחר חימום. מנת פופקורן ללא תוספות שמן או מלח מכילה מעט קלוריות יחסית ועשויה להיות חלק מתפריט בריא.
2. מחקר שפורסם ב Antioxidants מצא כי פופקורן עשיר בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע ומסייעים בתהליך העיכול.
3. מנה אחת של פופקורן שהוכן במכשיר ייעודי ללא שמן או חמאה מספקת כ-3.5 גרם סיבים תזונתיים, המהווים כ-14% מהצריכה היומית המומלצת.
הכנת פופקורן בבית - בריא וזול, וכמובן עדיף בדיאטה:
הבעיה העיקרית עם הפופקורן היא תוספת השמן. בבית, לעומת זאת, ניתן לשלוט על כמות השמן, ואם משתמשים במכשירים מיוחדים להכנה במיקרוגל ללא שמן, מתקבל נשנוש דל קלוריות. ב-3 כוסות פופקורן יש כ-120 קלוריות בלבד, והוא מתאים נשנוש ביניים ברוב התפריטים.
יש מכשירים ייעודיים להכנת פופקורן במיקרוגל ללא שמן כלל. למשל:
1. קערות סיליקון מתקפלות - קערות אלה מאפשרות הכנת פופקורן במיקרוגל על ידי חימום גרגרי התירס בלבד, ללא צורך בשמן. המכשיר קל לשימוש ונוח לאחסון.
2. מכשירי אוויר חם - מכשירים אלה מבוססים על טכנולוגיית אוויר חם שמקפיצה את גרגרי התירס. הם מפחיתים לחלוטין את השימוש בשמן ומפיקים פופקורן פריך תוך דקות.
לסיום טיפ נוסף על תיבול:
יש תערובות תבלינים מיוחדות לפופקורן, (אני קונה אונליין), צ'דר ושום, פרמזן ובצל, חריף או מתוק, עם קרמל או מלח. זה משדרג בצורה שלא תיאמן את הפופקורן וגם ללא תוספת קלוריות כמובן.
אז לסיכום - פופקורן, כשהוא עשוי בצורה נכונה, יכול להיות חטיף בריא, טעים ומשביע. בגלל האפשרות להכין פופקורן בבית ללא שמן, אפשר ליהנות ממנו כחלק מתפריט מאוזן גם בזמן ירידה במשקל.
אם אתם מחפשים אלטרנטיבה מושלמת לבילוי קולנועי, הפתרון מתחיל במטבח שלכם - ומול מה ננשנש? מיכל קדוש ('מעריב' ו-103fm) עם המלצות הצפייה שמולם תנשנשו את הפופקורן בכיף.
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.