ד"ר מאיה רוזמן בדקה מה מסתתר מאחורי הרושם הבריא של הפירות היבשים. לדבריה, "הפירות המיובשים שנמכרים ברשתות השיווק נראים צבעוניים ובריאים ומפתים אותנו לחשוב שהם מקור מצוין לערכים תזונתיים גבוהים, אבל בפועל הם מכילים לא מעט חומרים משמרים מזיקים, וערכם התזונתי נמוך בהרבה ממה שאנחנו חושבים. הינה כמה דברים חשובים שכדאי לדעת".
"כמעט שאין ויטמין C בפירות מיובשים", סיפרה. "פירות טריים הם מקור מצוין לוויטמין C שהוא קריטי לשמירה על מערכת חיסונית חזקה, בייחוד בתקופת החורף, שבה אנחנו חשופים למחלות. אבל כשמייבשים את הפירות, כמות הוויטמין C שבהם יורדת בצורה משמעותית".
עוד הוסיפה: "חומרים משמרים מזיקים: רוב הפירות המיובשים (לא כולל פירות אורגניים) מכילים חומרים משמרים כמו גופרית דו-חמצנית וסולפיטים נוספים, שמיועדים לשמור על הצבע ועל איכות הפרי לאורך זמן. אסור לנו להתבלבל מהעובדה שהחומרים המשמרים מחזקים את הצבע של הפירות, כך שפרי מיובש עם חומר משמר ייראה צבעוני ובריא יותר מפרי מיובש אורגני, שלרוב נראה פחות אטרקטיבי".
"מינרלים – אין יתרון משמעותי", הוסיפה להסביר. "מבחינת ברזל ומינרלים אחרים, יש מיתוס שגורס שפירות מיובשים מכילים הרבה יותר ברזל מאשר פירות טריים. שימו לב: ברוב הפירות המיובשים, כמות הברזל לא שונה באופן משמעותי ממה שיש בפרי טרי! במשמש טרי אחד כמות ברזל זהה למה שיש במשמש מיובש אחד".
לדבריה, "כשאנחנו בוחרים פירות יבשים, חשוב לקחת בחשבון לא רק את כמות הסוכר והברזל אלא גם את רשימת הרכיבים. תמרים – הבחירה הטבעית. התמרים הם לדעתי בחירה טובה במיוחד מכיוון שהם נטולי חומרים משמרים. זה גידול שלנו, פה בישראל, לא מיובא מטורקיה וללא חשש של חרקים. פירות מיובשים אורגניים - עוד אופציה שקיימת לכל מי שרוצים להימנע מחומרים משמרים מזיקים כמו סולפיטים. פירות מיובשים אורגניים הם האפשרות הטובה ביותר. אומנם המראה שלהם קצת פחות מושך, אבל אין ספק שהם עדיפים בריאותית".
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.