בפינת המחקר ד"ר מאיה רוזמן הסבירה על הקשר בין צילומי הארוחות להורדה במשקל. "אתחיל בזה שאני דווקא לא ממש בעד אפליקציות לחישובי קלוריות, חלקן סופרות בצורה לא נכונה הרבה דברים ועלולות להטעות אתכם", אמרה תחילה.
"למשל, הרבה אפליקציות כוללות חלבון ממקורות כמו לחם, שלרוב אינו משמעותי לבניית שריר ושיער ולא אמורים לספור אותו", הוסיפה.
ובכן, ד"ר רוזמן פירטה כי "כשביקשתי מהמשתתפות בקורס הדיאטה שלי בפייסבוק לצלם את ארוחת שישי ולהעלות לקבוצה - כתבו לי כמה משתתפות שהעובדה שהן צריכות לצלם את הארוחה גרמה להן לשים פחות על הצלחת, ולהקפיד יותר על תכולת הארוחה. מסתבר שזה מוכח מחקרית: מחקרים מראים שאנשים שמצלמים את האוכל שלהם כחלק ממעקב תזונתי מצליחים יותר לשמור על תזונה בריאה מאוזנת".
ד"ר רוזמן המשיכה ותיארה: "במחקר שבדק 43 משתתפים, שהתבקשו לצלם ולתעד כל מה שאכלו במשך שבוע, מצאו שהצורך לצלם את המזון גרם למשתתפים לעצור לפני האכילה, מה שהוביל להפחתה בכמות הנשנושים והחטיפים ולעידוד בחירות מזון בריאות יותר".
עוד ציינה ד"ר רוזמן כי "צילום המזון לפני האכילה מאפשר חשיבה מודעת על כמות ואיכות המזון, ובכך משפר את האיכות התזונתית של הארוחה. הצילום עוזר לייצר הרגל של אכילה מודעת, בניגוד לאכילה מתוך היסח הדעת, ומסייע ביצירת הרגלים חדשים ובריאים יותר".
לסיום סייגה: "עם זאת, יש לציין כי בתמונות קשה לעיתים לראות את הכמויות האמיתיות שעל הצלחת או את כמויות השמן והרוטב, ולכן מומלץ לשלב את הצילום עם מודעות נוספת להרכב המזון".
בהמשך מיכל קדוש (103fm) עלתה לשידור והמליצה לנו מה לראות בטלוויזיה בסופ"ש.
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.