בפינת המיתוס השבועית ד"ר מאיה רוזמן החליטה האם זה נכון שעיתוי הוספת הסוכר לקפה שחור משפיעה על הטעם שלו. "זה לגמרי מיתוס שאין לו בסיס מדעי, ואפשר להוסיף את הסוכר גם לפני המזיגה של המים הרותחים בלי שזה יהרוס את הקפה", אמרה תחילה.
1. מנהג מסורתי בתרבויות מסוימות: ישנם אזורים (כמו בטורקיה או במדינות ערב) שבהם נהוג להרתיח את הקפה עם הסוכר יחד, מה שמעניק לו טעם אחיד יותר. זאת, אצלנו בישראל (בעיקר בהשפעת הכנת קפה שחור מהיר בלי הרתחה ממושכת), אנשים רגילים להוסיף סוכר רק אחרי שהקפה כבר בכוס.
2. הנחה שגויה לגבי טעם הקפה: יש אנשים שטוענים שהוספת סוכר למים רותחים עלולה "לשרוף" את הסוכר ולשנות את טעמו – אבל אין לזה ביסוס מדעי. הסוכר נמס במים החמים באותה צורה, בלי קשר לסדר ההוספה.
3. המסה טובה יותר? יש הטוענים שכאשר מוסיפים סוכר אחרי הקפה ולא לפניו, הסוכר נמס טוב יותר - אבל בפועל זה תלוי בערבוב.
4. הרגלים שעברו מדור לדור בדיוק כמו שיש אנשים שמשוכנעים שחובה לשים חלב לפני התה (או ההפך!), מדובר בהרגל שהשתרש עם השנים.
ד"ר רוזמן השיבה כי "אין הבדל משמעותי בטעם או בהמסה של הסוכר, לא משנה אם שמים אותו לפני או אחרי המים הרותחים. אפשר לשים קודם סוכר, ואז מים רותחים, וזה לא משנה את איכות הקפה. הכל תלוי בהרגלים שלכם ובאיזה מרקם וטעם אתם מעדיפים".
בקיצור, אין חוקים בקפה השחור, רק טעם אישי!
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.