103FM - ד"ר מאיה רוזמן - הקפה של הבוקר
ד"ר מאיה רוזמן

הקפה של הבוקר

בפינת המחקר ד"ר מאיה רוזמן הסבירה לנו על הקשר בין ארוחת הבוקר לריכוז, זיכרון והפחתה בסיכון לסוכרת


בפינת המחקר ד"ר מאיה רוזמן סיפרה על "ארוחת הבוקר שתורמת לריכוז וזיכרון, וגם להפחתת סוכרת. המיתוס גורס ששוקולד עוזר ליכולת הריכוז שלנו, וזה נכון - אבל רק לזמן קצר מאוד. למרות שסוכר משפיע באופן זמני (כמה דקות) ומשפר תפקוד מוחי, צריכה גבוהה של סוכר בטווח הארוך -גורמת לירידה בזיכרון".

ד"ר רוזמן, מה כן כדאי?

רוזמן השיבה במהרה: "אני מתחילה מהקפה. מחקר חדש שפורסם בחודש זה בירחון האמריקני לתזונה קלינית הראה שקפאין מפחית את הסיכון לסוכרת, ושתיית קפה נקשרה באופן עקבי לשיפור ריכוז וזיכרון. כל כוס נוספת של קפה ללא תוספות הייתה קשורה בירידה של 10% בסיכון לפתח סוכרת סוג 2".

לדבריה, "ונחזור לקפה של הבוקר - במחקר אחר בדקו את ארוחת הבוקר של כ-3,000 אנשים ומצאו כי ארוחת הבוקר שהכי תורמת לריכוז וזיכרון הכילה את המרכיבים הבאים:

1. חלבונים: ביצה / גבינה / יוגורט וירקות

2. קפאין: שיפר זיכרון והגדיל את הריכוז

3. מים: חוסר נוזלים הפחית את תפקוד המוח. מומלץ כוס מים לפני הארוחה.

4. אומגה 3: תורמת לשיפור הזיכרון בעיקר בגילים מבוגרים. – נמצאת בכמות גבוהה באגוזי מלך, צ'יה ופשתן (גם בדגים, אבל זה כמובן פחות מתאים לארוחת בוקר).

נסו את זה ליום אחד כהתחלה:

ד"ר רוזמן שיתפה במספר דוגמאות ששווה לנסות: "ארוחות דיאטטיות מומלצות לדוגמה (כוס מים לפני הארוחה):

1. חביתה, פרוסת לחם קל אחת, סלט עגבניות קטן, 2 חצאי אגוז מלך, קפה.

2. חצי קופסת קוטג' + פלפל אדום + 2 פריכיות כוסמת, 2 חצאי אגוז מלך, קפה.

3. יוגורט חלבון עם כף פירות יער, 2 חצאי אגוז מלך וכף שיבולת שועל, קפה.

כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות. 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
07/03/2025

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm

אילוסטרציה
אילוסטרציה  |  צילום: Ingram Images
Paris