ד"ר מאיה רוזמן סיפרה תחילה: "בואו נעשה סדר בבלגן - למה אומרים שכדאי לחכות עם הקפה ולא לשתות מייד אחרי הארוחה? לפי מחקרים, יש בקפה כל מיני חומרים שקושרים את הברזל ומפחיתים את הספיגה שלו לגוף. אז, אם שותים קפה, אחרי ארוחה שיש בה ברזל - כמו ארוחה עם בשר למשל, או עם קטניות / טופו - מפסידים חלק מהברזל כי הוא פשוט לא נספג לגוף".
לדבריה של ד"ר רוזמן, "כמה ברזל מפסידים בגלל הקפה? יש כל כך הרבה מחקרים בנושא וכל אחד טוען משהו אחר. חלק טוענים ש 10% מהברזל לא נספג, ומחקרים אחרים הסיקו ש- 60% מהברזל בארוחה לא נספג! בפועל, אין תשובה חד משמעית - הספיגה בגוף תלויה בהמון דברים, ולאנשים שחסר להם ברזל תמיד ייספג קצת יותר מאשר לאחרים".
למי לא כדאי לשתות קפה אחרי הארוחה?
ד"ר רוזמן פירטה: "לכל מי שיש ברזל נמוך, מחסני ברזל או המוגלובין נמוך בבדיקת הדם ולצמחונים שלא אוכלים מספיק מקורות ברזל.
למי ומתי אפשרי לשתות קפה אחרי האוכל?
ד"ר רוזמן סיפרה כי "לכל מי שההמוגלובין שלו טוב, זה אומר שהוא אוכל מספיק במשך היום ואין מה לדאוג ; למי שהקפה אחרי האוכל עוזר לו "לסגור" את הארוחה ; למי שהקפה עוזר להפחית נשנושים מתוקים עם סוכר שאינם בריאים והקפה הוא בעצם תחליף עדיף. עוד הערה - אין תיאורטית בעיה עם הקפה אחרי ארוחה שהיא לא בשרית או לא מכילה ברזל".
לסיכום, ד"ר רוזמן ציינה כי "אם אתם נהנים מקפה לאחר הארוחה ואין לכם בעיות ברזל, המשיכו ליהנות מההרגל שלכם. אבל- אם אתם סובלים ממחסור בברזל, מומלץ להמתין - לפחות שעתיים לאחר ארוחה בשרית/שמכילה ברזל - לפני שתיית הקפה".
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.