ד"ר מאיה רוזמן

בצל טרי? לא בהכרח

האם באפיית בצל מאבדים את הערכים התזונתיים? • ד"ר רוזמן: "מבחינת נוגדי החימצון יש ירידה מסוימת אבל יש עלייה ביכולת הספיגה אחרי החימום"


המאזינה שיתפה: "אני מאוד אוהבת בצל בתנור. השאלה אם אני מאבדת בזה את התועלת שבבצל, כלומר את הערכים שלו?".

ד"ר מאיה רוזמן הסבירה: "מבחינת נוגדי החימצון יש לנו סוג של ירידה מסוימת בכמות נוגדי החימצון החשובים שיש בבצל. אבל יש עלייה ביכולת הספיגה אחרי החימום, ולכן התוצאה אותו הדבר או אפילו טובה יותר אחרי החימום". "בנוסף כשהבצל מאוד חריף וטרי שמים פרוסה או שתיים. אבל אחרי חימום, כשהחריפות יורדת, אוכלים הרבה יותר", הבהירה רוזמן.

בהמשך ביקשה לדעת אם אכילת סלט בצמוד לארוחה מסייעת לספיגת המזון שבארוחה.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
23/05/2025
צילום: Ingram Images
Paris