ד"ר מאיה רוזמן

רגע לפני הטוסט

כמה פעמים אמרו לכם שאתם חייבים לאכול מוצרי חלב בשביל סידן? • ושבגבנ"צ יש הרבה כולסטרול? • אז זהו, שלא • ד"ר מאיה רוזמן הסבירה • פינת המיתוס


רבות דובר על מוצרי חלב, ועל הסידן הרב שהם מעניקים לגופנו. אבל חשוב שתדעו: סידן לא מגיע רק ממוצרי חלב. היום בפינת המיתוס, חשפה ד"ר מאיה רוזמן את האמת המלאה על מוצרי החלב השוכנים במקרר שלנו. רמז: אתם הולכים להיות מופתעים. 

"מיתוס: כמה מיתוסים על מוצרי חלב שהגיע הזמן לנפץ: האם מוצרי חלב הם המקור היחיד לסידן בתזונה שלנו? ממש לא. יש כמות יפה מאוד של סידן גם בסויה, טופו, חלב סויה, וגם בטחינה גולמית, שקדים, ירקות ירוקים, בשיבולת שועל, ובעוד הרבה מאכלים בריאים. אפשר להגיע בקלות לכמות הסידן שצריך גם בלי מוצרי חלב בתפריט. האם בדיאטה כדאי להעדיף חלב 1%? גם ממש לא. ההבדל במאה גרם של חלב 3 לעומת 1% הוא פחות מ־20 קלוריות, בכוס קפה שמים בערך שליש מהכמות הזו כלומר ההבדל פחות מ־7 קלוריות. חבל לשתות נס פחות טעים בשביל הבדל זניח שכזה". 

בהמשך, הוסיפה: "האם בגבינה צהובה יש הרבה כולסטרול? ממש לא. ואל תאמינו לי בידקו על הגבינה הצהובה שאצלכם במקרר. ב־100 גרם (שזה 4 פרוסות) יש כ־80 מ"ג כולסטרול, כלומר בפרוסה בערך 20 מ"ג. רק להשוואה: בביצה אחת יש מעל 250 מ"ג כולסטרול. (ולא, זו לא המלצה להפסיק לאכול ביצים). האם זה נכון שממוצרי חלב 0% לא נספג סידן וחלבון? ממש לא. ספיגת הסידן אמנם מוגרת בנוכחות ויטמין D שנמצא רק במאכלים עם אחוז שומן גבוה, אבל ויטמין זה נמצא בגוף כל הזמן ללא קשר לשעת אכילתו. אין שום בעיה בספיגת סידן (וגם חלבון כמובן) גם ממוצרי חלב דלי שומן". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
23/05/2025
מוצרי חלב
מוצרי חלב  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris