שיבולת שועל היא אפשרות נפלאה לארוחת ערב קלה, או אפילו לנשנוש בין הארוחות, ובעלת סגולות בריאותיות חשובות למדי. כחלק מ'פינת המחקר', הסבירה ד"ר מאיה רוזמן את יתרונות שיבולת השועל, בייחוד בימים אלה.
"לשיבולת השועל הערך הבריאותי הכי גבוה מכל הדגנים, בהשוואה למשל לחיטה, שעורה או אורז", פתחה. "שיבולת שועל היא מקור טבעי לפחמימות מורכבות שמעלות בהדרגה את רמות הסרוטונין, אותו "נוירוטרנסמיטור של אושר" שמרגיע, תורם לשינה טובה ומפחית חשק למתוק. היא מכילה גם טריפטופן - חומצת אמינו שמהווה חומר גלם ליצירת סרוטונין במוח. מכל הדגנים יש בה הכי הרבה סידן, ברזל, ויטמינים B שחשובים לתפקוד מערכת העצבים ונגד סטרס. היא נספגת באיטיות אז היא גם מפחיתה סוכרת, משביעה לזמן ארוך וגם מתאימה כארוחה לפני פעילות גופנית. הסיבים של שיבולת השועל יכולים לעזור להפחתת רמות הכולסטרול הרע בדם. מחקרים לאחרונה הראו שהסיבים התזונתיים שנמצאים בשיבולת שועל מסוגלים לספוח אליהם חומצות מרה (כמו הפסיליום אך במידה מופחתת) ולכן הגוף משתמש בכולסטרול ליצור חומצות מרה חדשות, מה שתורם להפחתה ברמות הכולסטרול".
בהמשך הדגישה: "צריכה של שיבולת שועל 2-4 פעמים בשבוע מפחיתה את הסיכוי לסבול מסוכרת מסוג 2 ב־16%. ואם זה 5-6 פעמים בשבוע, מפחיתים את הסיכון ב-39%. במקרים אלו הטיפול התזונתי הוא לאכול דברים קלים לעיכול שמרפדים את הקיבה. אוכלים במשך יומיים שלושה, כמה פעמים ביום שיבולת שועל, זה פשוט עובד - כיף, משביע, מרגיע, נעים, ועוזר לקיבה רגישה. שיבולת שועל גם משפרת את איכות השינה - היא מכילה טריפטופן שהוא חומר מוצא ליצירת מלטונין, שהמחסור בו גורם להפרעות שינה. צריכת שיבולת שועל משפרת את שלב החלומות בשינה".
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.