דובדבנים הפכו כבר מזמן לאחד מהפירות המרעננים ביותר המבשרים את בוא הקיץ. אך מה הם מכילים ומהו ערכם התזונתי? ד"ר מאיה רוזמן סיפרה על הפרי המיוחד.
"הם קטנים, אדומים, מבריקים – ונתפסים אצל רבים כקינוח או פינוק של קיץ", פתחה ד"ר רוזמן. "אבל דובדבנים הם הרבה יותר מזה. מתברר שזה אחד הפירות הבריאים ביותר שתוכלו לשלב בתפריט, עם יתרונות מדהימים למערכת הלב, רמות הסוכר בדם, מצב הרוח והשינה. ואפילו, כן, גם למי שיש לו נטייה לסוכרת. הנה 3 סיבות מדוע כדאי לכם להכניס אותם לתפריט הקיץ שלכם: דובדבנים הם הפירות עם האינדקס הגליקמי הכי נמוך, אחת הבעיות בפירות, במיוחד למי שסובל מנטייה לסוכר גבוה, היא קצב הספיגה של הסוכרים. אבל דובדבנים הם יוצא דופן: יש להם את האינדקס הגליקמי הנמוך ביותר מבין כלל הפירות. המשמעות: הסוכר שבדובדבנים משתחרר באיטיות, כמעט לא מקפיץ את רמות הסוכר בדם, ולכן נחשב הפרי הבטוח ביותר לסוכרתיים או למי שמנסה לשמור על איזון סוכר. גם מבחינת קלוריות – מדובר בפרי מתוק ועדין אך לא עתיר קלוריות: כ־50 קלוריות ל־100 גרם".
בהמשך הוסיפה: "דובדבנים עשירים בפוליפנולים, אותם נוגדי חמצון מפורסמים שמצויים ביין אדום ונחשבים ל"מגני לב". רק שכאן, לא תצטרכו להתמודד עם האלכוהול: דובדבנים מכילים ריכוז גבוה מאוד של אותם חומרים פעילים, שמפחיתים את הסיכון למחלות לב, עוזרים למניעת טרשת עורקים, ואף שומרים על תפקוד תקין של כלי הדם. בכמה מחקרים נמצא שצריכה יומית של דובדבנים עשויה לשפר מדדים של כולסטרול, לחץ דם ודלקתיות - שלוש אבני יסוד במניעת מחלות לב וכלי דם. דובדבנים, שינה טובה ומצב רוח, ההפתעה האמיתית? דובדבנים מכילים טריפטופן, חומצת אמינו שהגוף משתמש בה כדי לייצר סרוטונין ומלטונין. סרוטונין - משפר את מצב הרוח ותחושת הרוגע. מלטונין - הורמון השינה. שילוב כזה הופך את הדובדבן ל"פרי רגשי": גם מעלה את התחושה הטובה, וגם עוזר להירדם – במיוחד אם אוכלים אותו בשעות הערב. מחקרים אף הראו שצריכת דובדבנים לקראת לילה שיפרה את איכות השינה אצל מבוגרים שסבלו מהפרעות שינה".
"אכילה של חופן (כ־100–150 גרם) ביום מספקת את היתרונות הבריאותיים כמנת פרי בזמן דיאטה, ולמרות האינדקס הגליקמי הנמוך, חשוב לזכור: גם דובדבנים מכילים סוכר טבעי, ולכן לא מתאימים לאכילה חופשית ללא גבול".
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.