ד"ר מאיה רוזמן

חום יולי אוגוסט

בוחרים בסוכר חום על פני סוכר לבן? • כנראה שמדובר באופציה לא פחות לא מומלצת • ד"ר מאיה רוזמן עם הפרטים • פינת המחקר


סוכר חום לעיתים מרגיש כמו אופציה בריאה יותר מסוכר לבן, אך ההפך הוא הנכון. כחלק מ'פינת המחקר', הסבירה ד"ר מאיה רוזמן את הדברים. 

"הוא נראה טבעי, נשמע בריא יותר מסוכר לבן, אבל האמת רחוקה מכך", אמרה ד"ר רוזמן. "לפניכם 10 עובדות שחובה לדעת על סוכר חום, שימו לב לפרטים על סוכר חום לפני שאתם מחליטים שהוא שייך לקבוצת המאכלים העדיפים בריאותית: סוכר חום הוא לרוב סוכר לבן עם תוספת מולסה. פשוט לוקחים סוכר לבן רגיל ומערבבים בו מעט מולסה, וזה כל ההבדל. עבר זיכוך בכל מקרה. גם אם זה סוכר חום "אמיתי" ולא מעורבב - הוא לא יותר טבעי, לא יותר בריא, ולא הופך את העוגיות שלכם לבריאות. הצבע והטעם אולי שונים, אבל הגוף שלנו מתייחס לשניהם בדיוק אותו הדבר. אין לסוכר חום שום יתרון תזונתי או דיאטטי על פני סוכר לבן. הערך הקלורי כמעט זהה, האינדקס הגליקמי דומה, ואין שום סיבה להעדיף אותו מבחינה בריאותית. כמות המינרלים שבו, כמו ברזל או סידן, זניחה לגמרי. אפילו אם על האריזה כתוב "ברזל טבעי מהמולסה", זה לא אומר שתגיעו לרמה יומית מספקת. רחוק מזה. אין בו ויטמינים בכלל, ושום ערך תזונתי של ממש. סוכר חום הוא פחמימה פשוטה לחלוטין, בלי חלבון, בלי שומן, בלי סיבים ובלי ערכים מוספים. הכל אפס". 

בהמשך אמרה: "סוכר חום מעלה את רמות הסוכר בדם באותה מהירות כמו סוכר לבן. תחושת "בריאות" שהוא משדר לא משפיעה על רמות הגלוקוז. משתמשים בו בעיקר בשביל טעם, צבע ומרקם, לא בשביל בריאות. במאפים הוא מעניק גוון עמוק וניחוח קרמלי, וזה היופי שבו - אבל זה לא קשור לערכים תזונתיים. הסוכר החום מעט פחות מתוק מסוכר לבן, ולכן לפעמים שמים ממנו יותר. מה שעלול דווקא להוביל ליותר קלוריות בעוגה, ולא פחות. סוכר חום לא מתאים לכל סוגי האפייה. הלחות שבו משנה את המרקם, לפעמים לטובה (בעוגיות רכות), לפעמים לרעה (במרנגים, למשל). בגלל שהוא סופג לחות - הוא גם רגיש יותר להתקלקלות. אם לא שומרים אותו בכלי אטום לגמרי, הלחות שהוא סופג מהאוויר עלולה לאפשר הופעת עובש או חיידקים, בניגוד לסוכר לבן, שהוא יבש כמעט סטרילית". 

כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות. 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
04/07/2025
סוכר
סוכר  |  צילום: Ingram Images
Paris