החום הכבד עושה חשק לאוכל קל ומרענן • ד"ר מאיה רוזמן עם סלט אסייתי קיצי שיזכיר לנו שהקיץ כיף למרות השרב • מתכון לשבת
סוף השבוע כבר כאן, וזו הזדמנות נהדרת לאוכל טעים ומנוחה לאחר השבוע העמוס. בדיוק בשביל זה, חלקה עמנו ד"ר מאיה רוזמן מתכון לסלט אסייתי קיצי שלא תוכלו להפסיק לאכול.
מרכיבים:
- 2 מלפפונים חצויים לקוביות
- רבע כרוב סגול חתוך לרצועות דקות
- 10 עגבניות שרי בכל הצבעים חתוכות לרבעים
- בצל ירוק ולבן קצוץ (אפשר להוסיף או להחליף בכוסברה קצוצה)
- גזר מרוסק או חתוך לקיסמים
- לרוטב: כף חמאת בוטנים או כף רוטב סאטה
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות רוטב סויה דל נתרן
- קוביית ג'ינג'ר טרי (אפשר קפוא אם אין טרי)
- 1-2 שיני שום כתושות (אפשר קפוא)
אופן ההכנה:
- משקשקים את המרכיבים
- אפשר להוסיף אטריות שעועית שמטגנים 30 שניות בשמן עמוק ושולפים באמצעות כף מחוררת
- שוברים וגוזרים לאחר שמתקרר ומוסיפים לסלט
- ניתן להוסיף 200 גרם קוביות טופו מוקפצות או אפויות
בתיאבון!
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.
האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
22/08/2025
סלט אסייתי קיצי  | צילום: ד"ר מאיה רוזמן