ד"ר מאיה רוזמן

הכינו את גזרכם לחורף

הידעתם שאכילת גזר תשמור עליכם ממחלות החורף העושות דרכן אלינו ברגע שאנחנו שולפים את המעיל מהארון? • ד"ר מאיה רוזמן עם הפרטים • חקלאי השבוע


החורף לפנינו, מה שאומר שגם הסכנה לחלות בשפעת ושלל וירוסים המקפידים להסתובב בינינו כשהשמיים מתעננים. כיצד ניתן להקטין את הסיכויים לחלות ולשמור על עצמנו בימים הסגריריים? בפינת 'חקלאי השבוע', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על יתרונות הגזר לבריאות שלנו.

"יש ויטמין חשוב הרבה יותר כדי למנוע הידבקות בשפעת - ויטמין A הוא המגן האמיתי שלכם בעונת הווירוסים, ולא ויטמין C. אחד מהבנים שלי סיפר לי שנדבקתי בשפעת. הבן השני שלי, שנמצא באמסטרדם כרגע, אמר לו: "זה בגלל שהווירוסים שם שונים ממה שמערכת החיסון שלך מכירה". הבן השלישי שלי, שנמצא בניו יורק, הוסיף: "גם פה מלא חולים, אבל אנחנו אוכלים הרבה ויטמינים". שאלתי אילו ויטמינים, ובני אמר שבעיקר ויטמין C. אמרתי לו שהוא נתן לי רעיון לפוסט. זאת טעות קלאסית לקחת ויטמין C. מה שצריך נגד מחלות ויראליות זה ויטמין A. גזר אחד יש מעל מה שצריך ליום, אם אוכלים 2 ליום, גם מבושלים או מיץ גזר, זה מעל ומעבר". 

עוד הוסיפה: "זאת לא טעות שויטמין C חשוב למערכת החיסונית, וזאת גם לא טעות שחוסר ויטמין C מחליש את המערכת החיסונית. אבל כדי למנוע כניסת וירוסים (כולל קורונה) לגוף, מה שחשוב זה ויטמין A. הויטמין הזה משפיע על החיסוניות שלנו כבר בדרכי הנשימה, ולכן יש לו יכולת למנוע את הכניסה של הוירוסים האלו לגוף שלנו, מלכתחילה. הוא שומר על הריריות של מערכת הנשימה כמחסום ראשוני נגד חדירת הוירוסים לגוף. מחקרים רבים מראים את הקשר הישיר בין רמות ויטמין A לבין הסיכון להידבקות בזיהומים. איפה הוא נמצא? בירקות כתומים (גזר במקום הראשון) גם בכבד, ובשר. האם הוא מתפרק בבישול? ההיפך, הוא הופך לזמין יותר לגוף. מגזר מבושל נספג יותר ויטמין A, מירקות כתומים בתנור או מרק ירקות, ואפילו ממיץ גזר. בקיצור, ויטמין A הוא המגן האמיתי שלכם בעונת הווירוסים, לא ויטמין C". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
17/10/2025
גזרים
גזרים  |  צילום: Ingram Images
Paris