מעז יצא מתוק?

האם חלב עיזים באמת יותר בריא מחלב פרה? • ד"ר מאיה רוזמן הסבירה את ההבדלים, והתייחסה להמלצות הבריאותיות בנושא • אתם הולכים להיות מופתעים


בשנים האחרונות, ישראלים רבים בוחרים לעבור מחלב פרה לחלב עיזים. אך האם כל מה שנאמר על חלב העיזים נכון? בפתח התוכנית, התייחסה ד"ר מאיה רוזמן לדברים. 

"חלב עיזים בריא יותר, או שזה מיתוס?", פתחה. "יש לו תדמית של "טבעי", "קל לעיכול" ו"עדין יותר", אבל האם זה באמת נכון? בחלק מהמקרים כן. בחלב עיזים מבנה שונה של חלבון (קזאין מסוג α-S1 נמוך יותר), ולכן הוא יוצר גושים רכים יותר בקיבה ויכול להיות נעים יותר לעיכול. שימו לב - זה לא אומר שכל מי שסובל מנפיחות או רגישות לחלב פרה ירגיש טוב יותר. לא תמיד יש הבדל מורגש. האם בחלב עיזים פחות לקטוז? מיתוס. ריכוז הלקטוז סוכר החלב - כמעט זהה לחלב פרה - בערך 4.5-4.7 גרם ל־100 מ"ל. מי שסובל מאי סבילות ללקטוז, ירגיש לרוב אותו דבר גם מחלב עיזים. יותר סידן או חלבון? ההבדלים בין חלב עיזים לחלב פרה קטנים מאוד. לפעמים מעט יותר סידן, לפעמים מעט פחות, תלוי בתנאי הגידול והעיבוד. גם כמות החלבון כמעט זהה לחלב פרה, סביב 3 גרם ל־100 מ"ל. יוגורט עיזים - יתרון אמיתי? היתרון ביוגורט לא נובע מהחיה (פרה/עיזים) אלא מהתסיסה. גם ביוגורט עיזים יש חיידקים פרוביוטיים טובים, ולכן הערך שלו דומה לזה של יוגורט פרה – אם מדובר במוצר טבעי, לא ממותק". 

עוד הוסיפה: "גידול עיזים = תנאים טובים יותר לבעלי החיים? לפעמים כן, אבל לא תמיד. חוות עיזים קטנות ובוטיקיות אכן מטפלות בעיזים בתנאים נוחים יותר, אבל ייצור תעשייתי של חלב עיזים לא שונה בהרבה מזה של חלב פרה. אם יש רגישות לחלב - לעבור לעיזים? לא מומלץ. זה לא הפתרון. הרגישות היא לרוב לחלבון החלב (קזאין או β-לקטוגלובולין) והוא ממש לא ייעלם במעבר לעיזים. עדיף לבחור תחליפים על בסיס סויה, שיבולת שועל או שקדים". 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
17/10/2025
חלב
חלב  |  אילוסטרציה אינגרם
Paris