הזהב השחור

האהבה לשוקולד היא אהבה שמלווה רבים, בגלל הקקאו והסוכר • ד"ר מאיה רוזמן עם הפרטים • טוב לדעת


שוקולד הוא ממתק הפלא המתוק והטעים, והוא נמצא בכל מקום. מדובר במוצר קקאו מועדף ואהוב, ובפינת 'טוב לדעת', הסבירה ד"ר מאיה רוזמן את חסרונות השוקולד ויתרונות הקקאו שממנו עשויים שוקולד לצד הסוכר.

פתחה בדבריה על שוקולד לעומת קקאו: "חשוב לדעת שיש הבדל בין בהשפעת הסוכר על הגוף, לבין השפעת הקקאו על הגוף. השוקולד עשוי בדרך כלל גם מקקאו וגם מסוכר, ואם אתם אוכלים שוקולד ללא סוכר, חשוב לדעת שיש בכל השוקולדים הרגילים, כולל שוקולד מריר, סוכר. גם אם כתוב 'שוקולד מריר מעולה', הוא מכיל 50% סוכר שזה הרבה", עוד הוסיפה את החיסרון המשמעותי: "הסוכר מסתבר פוגע ישירות בייצור הקולגן, שעליו דיברנו בתחילת התוכנית, ופוגע ביכולת של הגוף לייצר קולגן והסוכר גורם להופעת קמטים מוקדמת. בנוסף הוא גורם גם לדלקות בכל הגוף ומפחית את התחדשו תהתאים".

בהמשך דיברה על יתרונות הקקאו: "הקקאו עצמו עושה ההפך, ויש בו נוגדי חמצון מעולים שטובים  נגד מחלות לב ומאיטים תהליכי הזדקנות. אבל מה קורה אם אנחנו רוצים לקבל את יתרונות של הקקאו, בלי השפעת הסוכר? הפתרון שלי הוא לשתות משקה קקאו בלי סוכר. לוקחים כפית קקאו עם כל היתרונות שלו שמים סוכרלוז, מים רותחים כמו בנס קפה ומעט חלב - ואז יוצא לנו מצוין".

עוד ענתה לשאלה: "האם קקאו גורם לאקנה? מדובר בהשפעת סוכר ולא הקקאו עצמו".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
21/11/2025
שוקולד
שוקולד  |  צילום: Ingram Images
Paris