אפרסמון הוא ללא ספק אחד הפירות הטעימים שיש להיצע הפירות בישראל להציע. אך האם ידעתם שהוא גם בריא ללא ספק? בפינת 'חקלאי השבוע', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על הפרי האקזוטי.
"האפרסמון הוא אחד מהפירות המתוקים ביותר", אמרה תחילה. "הוא מכיל כ־12% סוכר, שזו כמות ממוצעת לפירות, למרות שהוא יותר מתוק. למרות שהאינדקס הגליקמי של האפרסמון אינו מן הגבוהים, אם רוצים להפחית את האינדקס הגליקמי בזמן סוכרת או נטייה לסוכרת, אפשר לשלב את אכילת האפרסמון עם שקדים או אגוזים, או במקרה של האפרסמון לדעתי יכול להיות מדהים לחתוך אותו לקוביות קטנות, ולהוסיף את הקוביות הכתומות והמתוקות ליוגורט טבעי וחמצמץ. השילוב לא רק טעים, אלא גם כשאוכלים חלבון ופחמימה באותה ארוחה, הדבר מעכב את העיכול וגורם לקצב ספיגת סוכר נמוך מאוד אל הדם, מה שגורם לתגובת אינסולין נמוכה יותר ולשובע ארוך יותר. ב־100 גרם אפרסמון יש כ־70 קלוריות, מה שאומר שאפרסמון אחד ממוצע שווה מנת פרי אחת בזמן דיאטה כנשנוש ביניים. הוא מכיל קרוטנואידים שמעניקים לו את הצבע הכתום, והם בעצם ויטמין A ונוגדי חמצון נוספים שמגנים על העיניים שלנו ועל הראיה, שומרים על העור מפני נזקי השמש, וגם חשובים למערת החיסון נגד מחלות ויראליות".
בהמשך הוסיפה: "הקרוטנואידים גם הוכחו במחקרים כמפחיתים סרטן מסוגים שונים. האפרסמון מכיל גם כמות יפה של אשלגן, שחשוב לכולנו לתפקוד שריר הלב ולויסות בלחץ הדם. האפרסמון מכיל כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, שחשובים לבריאות המעיים ולאיזון בספיגת הסוכר אל הדם, אבל קליפת האפרסמון מכילה סיבים שלגוף שלנו קשה מאוד לעכל, ועלולה לגרום לעצירות או לבעיות מעיים אחרות. מאחר שיש בתוך הפרי עצמו כמות יפה של סיבים תזונתיים גם בלי לצרוך את הקליפה - אין סיבה לקחת סיכון, ועדיף לאכול את האפרסמון ללא הקליפה. אפרסמון מקולף לא אמור לגרום לבעיות מעיים או לעצירות, במיוחד אם משלבים אותו עם יוגורט".