ד"ר מאיה רוזמן הציגה טיפ תזונה קצר שיוכל לעזור לכם גם בתפריט הדיאטה היומי, והפעם: האם קטניות הן חלבון או פחמימה?
"הקטניות מכילות 60% פחמימות באיכות מעולה, ועוד כ-25% חלבון איכותי.
בגלל שהקטניות מכילות פחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך מאוד, וגם הרבה סיבים תזונתיים, אפשר להתייחס אליהן גם כאל מנת הפחמימה של הארוחה, לצד החלבון - עוף או דג, או פשטידה או המבורגר צמחי.
אבל עקב איכות החלבון בקטניות, נוטים להתייחס אליהן כאל תחליף טבעוני למנת החלבון של הארוחה. כוס קטניות אחרי בישול מכילה כ-10 גרם חלבון איכותי, וכמאה קלוריות. זה אומר שאפשר לאכול 2 כוסות קטניות (בשילוב עם דגנים, או בלי) יחד עם ירקות כארוחה דיאטטית.
בדגנים כמו אורז או חיטה, יש חומצה אמינית (חלבון) שחסרה בקטניות, ולכן אם אוכלים גם דגנים וגם קטניות זה מהווה השלמת חלבון. לקבלת השלמה זו לא חייבים לאכול את הדגנים והקטניות באותו רגע, אפשר במשך היום והגוף דואג להשלים.
לסיכום, הקטניות יכולות להוות תחליף בארוחה לחלבון, וגם במקום פחמימות".