כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: בעבור כל מי שמתגעגע לצ'יפס בתקופת הדיאטה - צ'יפס קולורבי, עם ריח של צ'יפס, מרקם של צ'יפס ואפילו טעם דומה.
אופן ההכנה:
מקלפים וחותכים לצ'יפס 4-6 קולורבי
בקערה נפרדת מערבבים כף שמן זית, כפית שטוחה חואייג' למרק, חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח.
שמים בקערה או שקית ניילון את הקולורבי, שופכים את תערובת השמן ומעסים היטב עד שהתערובת נספגת בקולורבי ומקנה לו צבע.
שמים במכשיר לטיגון ללא שמן 180 מעלות ל-20 דקות, אפשר גם בתנור.
כל צ'יפס קולורבי מכיל 27 קלוריות - כך שבכל הקערה 200 קלוריות (במקום 1000 קלוריות שנמצאות בצ'יפס מטוגן במסעדות).
מהם ערכיו התזונתיים של הקולורבי? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה מדוע הקולורבי מומלץ גם בזמן דיאטה.