ד"ר מאיה רוזמן

פעם שלישית גלידת סלק

שאלתם את עצמכם אי פעם מה יקרה אם תוסיפו סלק לשמנת מתוקה? • ד"ר מאיה רוזמן תהתה וניסתה, וכעת לפניכם התוצאה • מתכון לגלידת סלק דיאטטית ומתוקה


כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה. אחרי שסיפרה ד"ר רוזמן על ערכיו התזונתיים וסגולותיו של הסלק, היא שאלה את עצמה מה יכול לקרות אם תוסיף סלק לשמנת מתוקה. והרי התוצאה - מתכון לגלידת סלק, שכל מנה מתוכה מכילה 140 קלוריות בלבד:

רשימת המרכיבים:

2 שמנת לקצפת

1 אינסטנט וניל

נוזלים מתוך שקית של סלק בואקום או חצי כוס של מים בהם בושל סלק

סלק מבושל אחד

אופן ההכנה:

מקציפים את השמנת עם האינסטנט והמים של הסלק עד קבלת קצפת יציבה

חותכים את הסלק לחתיכות קטנות מאוד ומוסיפים להקצפה של דקה נוספת

מעבירים לתבנית מוארכת או לכוסיות אישיות, ומקפיאים כשעתיים וחצי

מתקבלת גלידה בצבע ורוד חזק עם טעם נפלא - שאף אחד לא ידע שמדובר בסלק. מתקבלות 14-15 מנות, ובכל מנה 140 קלוריות!

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
07/05/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מתכון לגלידת סלק
מתכון לגלידת סלק  |  צילום: ד"ר מאיה רוזמן
Paris