דיאטת המרקים של אולגה - "אפשר לעשות אותה וגם ליהנות ממנה!"

אולגה רז מסבירה איך אפשר לעבור את החורף בשלום מבלי לעלות במשקל - מה כוללת דיאטת המרקים שעליה היא ממליצה? אל תחמיצו!



בפעם שעברה דיברנו על עונת החורף וכיצד אפשר לשמור על עצמנו ולא לעלות במשקל והזכרתי בישול מרקים לחורף והחלטתי שאני עושה דיאטת מרקים  - דיאטת המרקים של ולשלב אותה עם דיאטת הלחם.



היופי במרקים הוא שאפשר לאכול מהם כמה שרוצים ללא הגבלה, מדובר כמובן על מרקי ירקות שיש בהם ירקות מכל הסוגים, לא כולל תפוחי אדמה, בטטה, אפונה או תירס ושעועית, אלא ירקות ירוקים, אדומים, סגולים וכתומים מה שתרצו וכמה שתרצו.

וכאן אתן לכם טיפ, למרות שאני לא בשלנית גדולה, אבל יש לי הרבה רעיונות טובים כי פשוט אני לא כל כך אוהבת לבזבז זמן על בישול, בכל אופן הטיפ שלי זה להכין מרק עוף באופן הזה: מרתיחים את העוף כעשר דקות ואח"כ זורקים את המים הראשונים ומנקים את העוף מהעור ומהשומן ואח"כ שמים אותו במים נקיים ומוסיפים אבקת מרק עם מונוסודיום גלטמט, ואת הירקות אני שמה רק בסוף כשהכל מוכן. ואני שמה כמות ענקית של ירקות כך שלפעמים יש לי יותר ירקות מאשר מים, מחכה עד שזה רותח וסוגרת, כדי שהירקות ייצאו יותר קרנצים ופחות דייסתיים, ככה אני אוהבת את זה.

ומה לגבי הירקות האחרים, אלה שלא ניתן לאכול כמה שרוצים בלי הגבלה - כאן מדובר על ירקות שיכולים להחליף ארוחה שלמה, כי אלה ירקות יותר 'כבדים' ויותר עשירים שעמם ניתן לעשות מרקי עדשים ואפונה ושעועית וגרגירי חומוס וגם גריסים וכמובן גם תפוחי אדמה ובטטה. אלה מרקים שאתם ממש יכולים לאכול אותם ויש בהם הרבה תוכן.  פשוט לקחת צלחת גדולה מהמרק הזה וזו ממש ארוחה שלמה לכל דבר כי זה מרק פחממתי. מרק של פחמימות מורכבות בעלות מדד גלטמי נמוך, שמעלות מעט את הסוכר בדם והן מאוד משביעות. את המרק הפחממתי הזה אפשר לאכול בכל שעה שרוצים, אחה"צ או בלילה, מתי שבא לכם כארוחה מלאה ומשביעה. אז שיהיה לכם בהצלחה עם דיאטת המרק של ד"ר אולגה רז.
08/11/2013

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris