מאזין המתאמן בחדרי כושר שואל על סוגי האורז המומלצים וגם איזה דג הכי טוב לאכול. אולגה: "אתה צריך להיכנס לאינטרנט ולבדוק לאלו דגים מוסיפים אומגה 3"
שאלה: אני מתלבט בין אורז בסמטי לאורז יסמין, איזה משני הסוגים עדיף?
אולגה עונה:
בין אורז בסמטי לאורז יסמין כדאי לבחור באורז הבסמטי וזאת מכיוון שהמדד הגליקמי שלו נמוך יותר והוא פחות מעלה את הסוכר בדם. כמו כן באורז בסמטי יש עמילן עמיד שפועל בגוף כאילו הוא סיב למרות שהוא לא. אני תמיד ממליצה על אורז בסמטי לבן, אפילו לעומת אורז מלא, למרות שגם אורז מלא הוא בסדר. ולכן בשלב הזה, בעקבות מחקרים שנעשו בנושא, אני הייתי ממליצה על אורז בסמטי בעיניים עצומות.
שאלה: לאחרונה התחלתי לעשות שינוי בהרגלי התזונה שלי והחלטתי לצרוך יותר דגים. איזה סוגי דגים הם מומלצים? כמו כן, במידה ואני מעשיר את התזונה שלי בדגים האם זה בסדר שאני לא נוגע בבשר?
אולגה עונה:
כל דג הוא מקור חלבון וזה לא משנה איזה דג, מה שמשנה הוא שיש דגים מסוימים שיש להם ערך מוסף וזה האומגה 3. להבדיל מחלבון, לא כל הדגים מכילים את חומצות השומן אומגה 3, והיא קיימת רק בדגים שגדלו או עברו חלק מהחיים שלהם במים קרים. סלמון מנורבגיה למשל, גדל במים קרים ולכן מכיל אומגה 3, סלמון שגדל בסין הוא דג רגיל והוא אינו מכיל אומגה 3. אני ממליצה שתיכנס לאתר האינטרנט של מגדלי דגי הבריכה, שם ישנה רשימה המציינת כמה אומגה 3 יש בכל דג. על פי הסברים שמופיעים באתר, מגדלי הדגים בעצם מוסיפים אומגה 3 לאוכל של הדגים ולכן חלק מדגי הבריכה מכילים אומגה 3. יש דגים שלא יכולים לצבור את חומצות השומן הללו, כמו מושט למשל, ויש דגים שכן יכולים לצבור אותן, לכן אם אתה רוצה תוספת ערכית של אומגה 3 לדג, אתה יכול לבחור לפי הרשימה הזו את דגי הבריכה שיש בהם יותר אומגה 3. כאמור, דג הוא מקור מצוין לחלבון. החלבון מובדל לפי הערך הביולוגי שלו, כלומר כמה חומצות אמינו יש בתוך אותו חלבון והאם חומצות האמינו האלה מתאימות לחומצות האמינו שלנו ולא חסר משהו. יש כמה מקורות של חלבון עם ערך ביולוגי גבוה כמו בשר, דגים, מוצרי חלב וביצים. הערך הביולוגי של חלבון בביצים הוא גבוה מאוד, שאר סוגי המזון שציינתי מכילים חלבון בערך כמו דגים. לחלבונים שמגיעים מן הצומח יש כל מיני חוסרים וצריך לשלב תזונה נוספת שתשלים את אותם החוסרים. לשאלתך השנייה - לדגים יש ערך ביולוגי מצוין, זה בסדר שתצרך אותם במקום בשר.