מהם היתרונות והחסרונות בדגנים מלאים לעומת דגנים רגילים?
"יש בנושא עודף מידע הנובע מכל מיני אינטרסים של הרבה מאד חברות מזון. בשורה התחתונה, בדגן מלא יש יותר ערך תזונתי מאשר בדגן מקולף. בקליפה יש את הויטמינים, הסיבים התזונתיים והמינרלים החשובים לגופנו. לאחר קילוף הדגן אין לו הרבה ערך מוסף. בעבר טענו שמצאו 'ארסן' בקליפות האורז יחד עם מתכות רעילות בקליפה. יש לקחת את מידע הזה בפרופורציה הנכונה ולהבין שמדובר בכמויות קטנות במקרים חריגים. בנוגע ללחם ומלא וחיטה מלאה, אין צורך להגזים ולצרוך בכמויות גדולות. זו לא הפחמימה הכי בריאה שיש בטבע ואין צורך להישען עליו בתזונה. עדיף לאכול יותר ירקות וחלבון. ובכל זאת, למרות כל החסרונות שקיימים בדגנים המלאים ובחיטה המלאה, עדיין היא בריאה יותר בהשוואה לדגנים המקולפים ולקמח הלבן. עדיין יש יותר יתרונות מחסרונות. ידוע שדגני הבוקר, שמלאים בסיבים תזונתיים, מפריעים בספיגת הברזל בארוחת הבוקר אבל גם אם ייספג פחות סידן או ברזל באותה ארוחה, נרוויח מנגד יתרונות חשובים למערכת העיכול, נוגדנים לסרטן המעי הגס, ויסות ספיגת סוכר וכולסטרול".
עריכה: איתמר זיגלמן