קיימים היום כל כך הרבה סוגי יוגורט. איזה מהן עדיף לבריאות?
ביוגורטים המבוססים על חלב עזים וכבשים יש פחות לקטוז מחלב פרה, מכילים חלבונים שנספגים טוב יותר בגוף ואף מכילים גם מרכיבים המסייעים למערכת החיסון. בנוסף לכך, ישנם הטוענים כי חלב עיזים וכבשים מתעכל טוב יותר עבור אלו הרגישים לחלב פרה. אם את אוכלת יוגורטים על בסיס חלב ואין לך בעיות עיכול אז גם לחלב פרה יש יתרונות ואת יכולה להמשיך לצרוך אותו. סוגי היוגורט הפרו ביוטיים מכילים חיידקי מעיים טובים שאמורים לעזור כנגד עצירות ולסייע להרזיה. אני לא מאמינה בכך וממליצה על יוגורט רגיל. מעבר לכך, פרות גדלות בישראל בעדרים גדולים ואני משערת שדווקא העיזים והכבשים גדלים במקומות קטנים יותר ואולי אף מטפלים בהן טוב יותר. מבחינתי זהו גם שיקול.
עריכה: איתמר זיגלמן