מצרכים:
3.5 קופסאות גבינה 5%
1 אשל
5 ביצים גודל L
2 סוכר וניל
חצי כוס סוכר חום
3 כפות קמח
2 כפות קורנפלור
3 כפות אינסטנט וניל
אופן ההכנה:
להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים עם הסוכר.
בקערה נפרדת לערבב את הקמח, הקורנפלור והאנסטנט,
ובקערה נוספת לערבב את הגבינה, האשל, סוכר הוניל והחלמונים.
להוסיף את תערובת הקמחים לגבינה ולערבב.
לאחד את הקצף עם תערובת הגבינה בהדרגה ובתנועות קיפול עדינות.
לצקת את הבלילה לתבנית מלבנית, רצוי פיירקס.
לשים את התבנית על תבנית התנור שמלאה במים בגובה 1 ס"מ.
אפיית העוגה היא שעה בטמפרטורות יורדות:
עשר דקות ראשונות ב-200 מעלות
עוד 10 דקות ב 180 מעלות (בשלב זה אפשר להפריד את העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין, כדי שלא תצנח)
עוד 20 דקות בטמפרטורה 140 מעלות
ו-10 הדקות האחרונות ב 120 מעלות.
בסיום האפיה לפתוח מעט את דלת התנור ולא להוציא את העוגה עד שהיא מתקררת.
לחלק ל-24 פרוסות, 77 קלוריות בפרוסה בלבד.