ד"ר מאיה רוזמן

הטיפים לארוחה המפסקת

לקראת יום כיפור ד"ר מאיה רוזמן המליצה: "הימנעו מלחשוב על אוכל - מחשבות אלה משחררות חומצות קיבה" • וגם: מהם הרגלי האכילה שמקשים על הצום?


ד"ר מאיה רוזמן הביאה לנו המלצות לתפריט נכון לארוחה המפסקת שלפני צום יום כיפור:

"ארוחה זו צריכה לכלול מנת חלבון, עדיפות לבקר בגלל שהוא משביע לזמן ממושך שלא כמו דגים או עוף. למנת פחמימה עדיף לאכול פסטה מקמח מלא או אורז בסמטי בשילוב קטניות כמו אפונה, שעועית לבנה או ירוקה. בסיום הארוחה המפסקת כדאי לשתות קערת מרק, וזאת משום שהמרק תורם לתחושת השובע.

המלצתי היא להתחיל מיום שלישי בבוקר לשתות כוס מים אחת בכל חצי שעה, בכדי להגיע לצום כשהגוף הופך רווי בנוזלים. בתום הצום המלצתי היא לשתות שתייה מתוקה כמו מיץ, לימונדה או כוס תה עם כפית דבש, ולאחר כשעה ניתן לאכול ארוחה קלה". 

בהמשך הוסיפה ד"ר רוזמן: "אנשים רבים פונים אליי בשאלה האם אפשר לרדת במשקל במהלך הצום, והתשובה היא שלא בהכרח. הרי לפני הצום אפשר להספיק לאכול קלוריות של יום שלם, וגם אחריו אין בעיה להשלים את כמות הקלוריות היומית, ואפילו מעבר לכך. חשוב לי לציין שאם אחרי הצום אוכלים רק ארוחה קלה - אפשר בהחלט לחסוך כמה מאות קלוריות, ולרדת כ־100 גרם שומן. אם ביום למחרת הצום אתם עולים על המשקל הביתי ושמים לב לירידה יותר משמעותית - דעו לכם שמדובר באיבוד נוזלים שיחזרו במהלך היום לגוף.

אנשים בעלי בעיות של עודף משקל המצויים בדיאטות תמידיות, עלולים למצוא את עצמם סובלים מן הצום במידה רבה יותר. אני מבססת מידע זה על מחקרים רבים שקראתי לאחרונה שהוכיחו כי אנשים המבלים את כל יומם במחשבות על אוכל גורמים לקיבה שלהם לעורר הפרשת חומצות קיבה התורמות לתחושת רעב. כדאי שנמצא דרך להימנע ממחשבות אלה שרק מקשות על מהלך הצום, וגורמות לנו לעליה בצורך לאכול".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
14/09/2018

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris