ד"ר מאיה רוזמן

אם אין חלב, תאכלו טחינה?

לא מעט אנשים בטוחים שטחינה היא מקור טוב לסידן • ד"ר מאיה רוזמן ניפצה עוד מיתוס


במסגרת פינת המיתוסים, ד"ר מאיה רוזמן מפריכה מדי שבוע מיתוסים מעולם התזונה והדיאטות, והפעם: האם טחינה היא מקור טוב לסידן כמו מוצרי חלב? כנראה שלא.

בכף אחת של טחינה מוכנה יש פחות מ-30 מ"ג סידן, והדרישה היומית למבוגר היא 1000 מ"ג ליום.

רק להשוואה, בפרוסת גבינה צהובה יש 250-300 מ"ג סידן, בשלוש כפות של גבינת ריקוטה 600 מ"ג סידן. הכמות בטחינה זניחה.

כשמדובר ב-100 גרם טחינה גולמית רגילה יש בה 100 מ"ג סידן, אבל במאה גרם טחינה גולמית משומשום מלא המספרים קופצים ל-800 מ"ג סידן.

בכף טחינה גולמית משומשום מלא יש כבר 130 מ"ג סידן, אבל גם מעל 100 קלוריות... ואם יש בעיות של עודף משקל, רצוי להקפיד על הכמויות.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
27/12/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris