במסגרת פינת המיתוסים, ד"ר מאיה רוזמן מפריכה מדי שבוע מיתוסים מעולם התזונה והדיאטות, והפעם: האם טחינה היא מקור טוב לסידן כמו מוצרי חלב? כנראה שלא.
בכף אחת של טחינה מוכנה יש פחות מ-30 מ"ג סידן, והדרישה היומית למבוגר היא 1000 מ"ג ליום.
רק להשוואה, בפרוסת גבינה צהובה יש 250-300 מ"ג סידן, בשלוש כפות של גבינת ריקוטה 600 מ"ג סידן. הכמות בטחינה זניחה.
כשמדובר ב-100 גרם טחינה גולמית רגילה יש בה 100 מ"ג סידן, אבל במאה גרם טחינה גולמית משומשום מלא המספרים קופצים ל-800 מ"ג סידן.
בכף טחינה גולמית משומשום מלא יש כבר 130 מ"ג סידן, אבל גם מעל 100 קלוריות... ואם יש בעיות של עודף משקל, רצוי להקפיד על הכמויות.